Ποιό iPhone να αγοράσω το 2018;

Goodbyte

Πλέον η επιλογή iPhone έχει γίνει δυσκολότερη από τι στο παρελθόν και αυτό οφείλεται στο ότι η Apple δεν παρουσιάζει μόνο ένα νέο μοντέλο αλλά περισσότερα από δύο νέα μοντέλα ακόμα και τρία μερικές φορές. Για παράδειγμα φέτος παρουσίασε 3 εκδόσεις! Το iPhone XR,

iPhone XS και το iPhone XS MAX. Εκτός αυτού υπάρχουν ορισμένα παλαιότερα μοντέλα iPhone που παρόλο το πόσο παλιά είναι αξίζουν να αναφερθούν και να αγοραστούν ακόμα και τώρα. Για αυτό εμείς σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε τα πράγματα πιο απλά για όλους μας!

iPhone SE παρά είναι παλιό ή όχι;
Είναι ένα μικρό φοβερό οικονομικό iPhone που παρουσιάστηκε και βγήκε στην αγορά εν έτη 2016. Παρόλο που έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε, αυτό το iPhone δεν ζορίζεται καθόλου στην καθημερινή χρήση παρέχοντας γρήγορη εμπειρία στον χρήστη χωρίς κολλήματα και ενοχλήσεις! Διαθέτει τον A9 διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.84GHz και 2GB RAM. Μην σκέφτεστε πως είναι αδύναμο με αυτά τα χαρακτηριστικά! Σας εγγυώμαι πως είναι πιο γρήγορο από ένα Android κινητό τηλέφωνο με τετραπύρηνο επεξεργαστή και 4GB RAM και αυτό οφείλεται χάρη στο λειτουργικό σύστημα των iPhone το γνωστό iOS. Βλέπετε, το iOS είναι έτσι φτιαγμένο από την Apple ώστε να λειτουργεί άψογα στις συσκευές της χωρίς να χρειάζεται πολλούς πόρους! Είναι αρκετά ελαφρύ ως λειτουργικό σύστημα κινητού τηλεφώνου. Όσο για την 12MP κάμερα του iPhone SE είναι απλά ικανοποιητική. Δεν θα βγάζει και τις σούπερ φοβερές φωτογραφίες ούτε τις σούπερ άσχημες φωτογραφίες που δεν βλέπονται! Γενικώς οι φωτογραφίες που βγάζει ικανοποιούν τον μέσο χρήστη. Και όλα αυτά τα αγοράζεις πολύ οικονομικά για iPhone! Το κινητό αυτό κοστίζει μόλις 277 Ευρώ με 32GB μνήμη στο φθηνότερο κατάστημα που υπάρχει στην ιστοσελίδα Skroutz.gr! Πόσο μάλλον εαν δεν σας πειράζει να αγοράζετε μεταχειρισμένα, μπορείτε να το προμηθευτείτε από κάποιον που δεν το θέλει και το πουλάει για μόλις 150-180 ευρώ. Μία καλή ιστοσελίδα με αγγελίες μεταχειρισμένων ειδών είναι το insomnia.gr όπου εκεί υπάρχουν χρήστες με αξιοιλογήσεις και έτσι δεν χρειάζεται να φοβάστε κάτι! Μην ξεχνάτε ότι το iPhone SE έχει πάρει την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού του iOS και θα συνεχίζει να λαμβάνει αναβαθμίσεις για πολύ καιρό ακόμα! Τέλος, με λίγα λόγια το iPhone SE είναι για αυτόν που ψάχνει να πάρει iPhone για διάφορους λόγους και δεν έχει την οικονομική άνεση να πάρει τα ακριβά μοντέλα αλλά αγοράζοντας την συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει να χάσει τίποτα, αντιθέτως κερδίζει πολλά!

iPhone 8 ή iPhone XR;
Εδώ συναντάμε κάποιες διαφορές. Και να σας πω κάτι; Το iPhone XR στην ουσία είναι το iPhone 9 ασχέτως αν η Apple δεν θέλει να το πει έτσι…! Είναι λοιπόν ένα βελτιωμένο iPhone 8. Το iPhone XR έχει καλύτερο εξαπύρηνο επεξεργαστή και μάλιστα τον ίδιο που έχει το iPhone XS και XS MAX! Επίσης διαθέτει 3GB RAM σε σχέση με το iPhone 8. Η οθόνη είναι και αυτή καλύτερη στο iPhone XR, μεγαλύτερη, με καλύτερη ανάλυση και ομορφότερα χρώματα. Η κάμερα στο iPhone XR μπορεί να κάνει λήψη φωτογραφίας πορτρέτου δηλαδή να εστιάσει σε έναν άνθρωπο και να θολώσει το προσκήνιο το οποίο όμως λειτουργεί μόνο με ανθρώπους και όχι με αντικείμενα και ζώα σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα μοντέλα (iPhone 8 Plus, iPhone XS MAX, iPhone XS, iPhone 7 Plus). Επίσης στην εγγραφή βίντεο το iPhone XR ηχογραφεί τον ήχο στερεοφωνικά κάτι που ανεβάζει την ποιότητα ήχου του βίντεο. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι η τιμή! To iPhone 8 με 64GB RAM κοστίζει μόλις 598 Ευρώ στο φθηνότερο κατάστημα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα Skroutz.gr ενώ το iPhone XR όλις 901 Ευρώ! Τι διαλέγουμε σε αυτή την περίπτωση; Είναι πολύ απλά τα πράγματα! Θες να βγάζεις φωτογραφίες πορτρέτου, βίντεο με στερεοφωνικό ήχο, να έχεις μεγάλη οθόνη και διαθέτεις τα παραπάνω 300 ευρώ; Τότε πάρε το iPhone XR! Πραγματικά όμως δεν θα δεις ιδιαίτερη διαφορά στην ταχύτητα ή στην ποιότητα της οθόνης διότι το iPhone 8 κάνει πολύ καλά την δουλειά του σε αυτά τα δύο χωρίς να χρειάζεται να ξοδευτείς παραπάνω!

iPhone X, iPhone XS ή iPhone XS MAX;
Εδώ τα πράγματα πιο απλά δεν γίνονται! Το iPhone X είναι φοβερό! Δεν θα σας απογοητεύσει και κοστίζει μόλις 908 ευρώ με 64GB στο φθηνότερο κατάστημα που βρίσκεται στο Skroutz.gr! Η πανέμορφη μεγάλη οθόνη AMOLED κάνει τα χρώματα να ζωντανεύουν και η κάμερα που διαθέτει βγάζει αρκετά καλές φωτογραφίες την ημέρα αλλά δυσκολεύεται να βγάλει καλές σε σκοτεινά μερή καθώς και το βράδυ σε αντίθεση με τα iPhone XS και iPhone XS MAX και αυτό οφείλεται στο ότι η Apple χρησιμοποιεί βελτιωμένο φακό και λογισμικό στα νεότερα μοντέλα. Επίσης θα μπορείς να βγάζεις καλύτερα βίντεο με το iPhone XS και iPhone XS Max χάρη στον βελτιωμένο φακό που διαθέτουν. Δεν θα δεις σχεδόν καμία διαφορά στην ταχύτητα αυτών των τριών μοντέλων διότι και τα τρία διαθέτουν πανίσχυρο επεξεργαστή και αρκετή RAM. Η διαφορά είναι αισθητή στην κάμερα και στην τιμή. Τέλος το iPhone XS MAX είναι το iPhone με την μεγαλύτερη οθόνη που έχει βγει ποτέ. Εαν λοιπόν διαθέτεις την οικονομική άνεση και θες την πιο μεγάλη οθόνη σε iPhone τότε μην το σκέφετεσαι πολύ θα σου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη έκδοση! Για όποιον πάντως έχει ήδη το iPhone X προτείνω να μην πάρει το iPhone XS δεν υπάρχει πραγματικός λόγος ας περιμένει μέχρι του χρόνου για το νεότερο μοντέλο εκτός όπως είπα και πιο πάνω αν θέλει μεγαλύτερη οθόνη ας πάρει το iPhone XS MAX!

Αυτά για τα περί αγοράς iPhone! Ελπίζω να σας βοήθησα στο ποιο iPhone να αγοράσετε και να μην σας κούρασα! Περιμένω τα σχόλια σας να συζητήσουμε το θέμα!

Keywords
Τυχαία Θέματα