ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα ύψους 908.500 ευρώ σε επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο

09:20 15/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης στα 908.500 ευρώ ανήλθε το συνολικό ποσό των προστίμων που επέβαλε τον Φεβρουάριο η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, σε εκπομπή της ΕΡΤ τόνισε ότι αυτό το διάστημα επαναλαμβάνεται η διαδικασία ελέγχου των επιχειρήσεων στις οποίες είχε επιβληθεί πρόστιμο, προκειμένου να διαπιστωθεί

εάν έχουν συμμορφωθεί.

«Ο έλεγχος αυτός δεν γίνεται στιγμιαία, αλλά σε βάθος χρόνου» όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας και πρόσθεσε ότι «εάν μία επιχείρηση συνεχίζει να διατηρεί τα περιθώρια κέρδους που είχε όταν δέχτηκε το πρόστιμο, προφανώς η παράβαση επαναλαμβάνεται, άρα και το πρόστιμο επαναλαμβάνεται και μάλιστα αυτή τη φορά είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το κέρδος το οποίο έκανε».

Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα υποτροπής, όπου έχουν τετραπλασιαστεί τα πρόστιμα, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε ότι «οι επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλεται το πρόστιμο, γνωρίζουν ακριβώς ότι είναι πολύ δύσκολο να μην ελεγχθούν ξανά. Πλέον, έχει γίνει συνείδηση σε όλες τις επιχειρήσεις, ότι ο έλεγχός τους είναι συνεχής».

Ο Σ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν ηλεκτρονικά μέσα που επιτρέπουν να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλες αυτές οι επιχειρήσεις, οπότε είναι πρακτικά αδύνατον κάποιος να ξεφύγει.

Αναλυτικά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν εδώ.

Keywords
Αναζητήσεις
dimea-prostima-ypsous-908500-evro-se-epicheiriseis-ton-fevrouario.htm
Τυχαία Θέματα