Εξαρθρώθηκε σπείρα που «άδειασε» λογαριασμούς χιλιάδων πολιτών

17:05 2/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το κύκλωμα Αλβανών που με «έδρα» την Κορυτσά εξαπατούσε Έλληνες πολίτες, αποσπώντας από τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελλάδα χιλιάδες ευρώ, εξαρθρώθηκε από το τοπικό παράρτημα της αλβανικής αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν οι πηγές της αστυνομικής διεύθυνσης Κορυτσάς, οι εγκέφαλοι της σπείρας ήταν ένας τριαντάχρονος από τα Τίρανα κι ένας 29χρονος από την Κορυτσά, ενώ τα θύματά τους στην Ελλάδα ανέρχονται στους 5.000.

Η αστυνομία

αποκαλύπτει πως το ποσό των χρημάτων που αποσπάστηκαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων ανέρχεται από τρεις μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ ανά λογαριασμό.

Στις εγκαταστάσεις απάτης συμμετείχαν εφτά εξειδικευμένα άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.

Στο κέντρο δράσης των συλληφθέντων στην πόλη της Κορυτσάς, βρέθηκαν οι 23 υπολογιστές και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας, καταστάσεις με ονόματα και αριθμούς τηλεφώνου Ελλήνων, πλαστές αποδείξεις τραπεζικών εντολών διακίνησης χρημάτων και κρυπτονομισμάτων «Bitcoin» κ.λπ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αλβανικής αστυνομίας, οι δράστες είχαν καταφέρει να διεισδύσουν σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς και σε άλλα προσωπικά τους δεδομένα αφού προωθούσαν ένα λογισμικό σε υπολογιστές ανύποπτων θυμάτων απάτης. 

Ύστερα, με τη βοήθεια  εικονικών διαμεσολαβητών, αποσπούσαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων χρηματικά ποσά που κατέληγαν σε άγνωστους λογαριασμούς.

Ο δεύτερος μηχανισμός απόσπασης χρημάτων, δημοσιοποιεί η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, ήταν η προσέγγιση και συμμετοχή των Ελλήνων σε «μαϊμού» οίκους κρυπτονομισμάτων.

Keywords
Αναζητήσεις
exarthrothike-speira-pou-adeiase-logariasmous-chiliadon-politon.htm
Τυχαία Θέματα