Η Fed «προσγειώνει» τις αγορές για τη μείωση επιτοκίων

16:37 3/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Μισέλ Μπάουμαν, δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού με τα επιτόκια να διατηρούνται στο τρέχον επίπεδο, αλλά είπε ότι είναι πολύ νωρίς για στελέχη της Fed να εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Bloomberg,

η Μισέλ Μπάουμαν δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού με τα επιτόκια να διατηρούνται στο τρέχον επίπεδο, επισημαίνοντας πως «είναι πολύ νωρίς» για στελέχη της Fed να εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

«Κατά την άποψή μου, δεν έχουμε ακόμα το περιθώριο να μιλάμε για μείωση επιτοκίων. Θα παραμείνω προσεκτική στην προσέγγισή μου στο να εξετάσω μελλοντικές αλλαγές στη στάση της πολιτικής μας. Η μείωση του επιτοκίου μας πολύ σύντομα, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την απαίτηση περαιτέρω μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, πρόεδρος της Fed (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) Τζερόμ Πάουελ, ξεκαθάρισε ότι η μείωση των επιτοκίων είναι δύσκολο να συμβεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Marketwatch, ο επικεφαλής της Fed δήλωσε πως τα ρίσκα για την επίτευξη των στόχων της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών αρχίζουν να είναι πιο ισορροπημένα, αλλά φρόντισε να κρατήσει «αποστάσεις» σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων.

Keywords
Αναζητήσεις
i-fed-prosgeionei-tis-agores-gia-ti-meiosi-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα