Η UBS «ανοίγει» το βλέμμα προς τις ΗΠΑ για νέες συμφωνίες και εξαγορές

18:30 17/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρόεδρος του UBS Group, Κολμ Κέλεχερ, δήλωσε ότι ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος, UBS Group AG, στρέφει το βλέμμα της πλέον προς τις ΗΠΑ. Η UBS, η οποία εξαγόρασε την Credit Suisse τον περασμένο Ιούνιο, θέλει να επεκτείνει

την αμερικανική επιχείρηση διαχείρισης πλούτου μέσω πιθανών εξαγορών και συγχωνεύσεων σε τρία ή τέσσερα χρόνια, αποκάλυψε ο Κολμ Κέλεχερ, που οδήγησε στην εξαγορά των 3 δισ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Bloomberg, μετά τη διάσωση της Credit Suisse, η UBS έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για τον ισολογισμό της ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος είναι σχεδόν διπλάσιος από το μέγεθος της ελβετικής οικονομίας και έχει οδηγήσει τη χώρα να επανεξετάσει τη νομοθεσία της για τις συστημικά σημαντικές τράπεζες.

Ο Κέλεχερ, αντέκρουσε τις εκκλήσεις να υποβληθεί η UBS σε υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις. «Αν έχεις υπερβολικά πολλά κεφάλαια, τιμωρείς τους μετόχους, αλλά και τους πελάτες, επειδή οι τραπεζικές υπηρεσίες γίνονται πιο ακριβές», δήλωσε στη «Neue Zuercher Zeitung am Sonntag»

Αναφερόμενος στην  ενσωμάτωση της Credit Suisse, τόνισε πως «το δύσκολο μέρος θα ξεκινήσει φέτος, με την εξάλειψη των επικαλύψεων, τη συγχώνευση των νομικών οντοτήτων και τη μετάβαση των συστημάτων πληροφορικής, Παρόλα αυτά, αν και οι μετοχές της UBS έχουν αυξηθεί περίπου 60% μετά την εξαγορά, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Παράλληλα, ανέφερε πως «οι μετοχές της UBS εξακολουθούν να είναι υποτιμημένες. Η αποτίμησή μας θα πρέπει να είναι στα ίδια επίπεδα με εκείνη της Morgan Stanley- ίσως και υψηλότερα, επειδή είμαστε ένας παγκόσμιος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων».

Επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η χρηματοπιστωτική εποπτική αρχή Finma χρειάζεται «νέα μέσα», όπως η εξουσία επιβολής προστίμων και απόλυσης ανώτερων στελεχών όταν διαπιστώνεται ότι δεν είναι αρμόδια ή κατάλληλα. Αυτό θα προσανατολίσει επίσης τις αμοιβές των τραπεζιτών προς τη μακροπρόθεσμη κατεύθυνση, είπε.

Η ελβετική κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει έκθεση τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με το πώς μπορούν να βελτιωθούν οι χρηματοπιστωτικοί κανόνες της χώρας μετά την κατάρρευση της Credit Suisse. Η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Καρίν Κέλερ-Σούτερ, δήλωσε στο Bloomberg ότι υποστηρίζει την παροχή στην Finma της εξουσίας να επιβάλλει πρόστιμα στις τράπεζες.

Keywords
Αναζητήσεις
i-ubs-anoigei-to-vlemma-pros-tis-ipa-gia-nees-symfonies-kai-exagores.htm
Τυχαία Θέματα