Η Ελλάδα προσβλέπει στο άνοιγμα της «δεξαμενής» για άντληση εργατικού προσωπικού

17:15 8/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη διαδικασία του να βρει εργατικό δυναμικό, με νόμιμη διαδικασία εισόδου στη χώρα. Όπως επισήμανε σε τοποθέτηση του ο υπουργός, αυτή τη στιγμή, στην ΕΕ και στην Ελλάδα, υφίσταται έλλειμμα εργατικού δυναμικού, το οποίο είναι σοβαρό για την Ελλάδα

επειδή βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και από την έλλειψη προσωπικού πλήττεται ο ιδιωτικός τομέας.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την έλλειψη αλιεργατών, ο Γ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναζητά εργάτες από άλλες χώρες που θα έλθουν στη χώρα με νόμιμο τρόπο.

«Έχουν υπογραφεί ήδη δύο συμφωνίες, για τη νόμιμη μετανάστευση, ώστε να μπορούν να μετακαλούνται με ταχεία διαδικασία εργάτες γης, με την Αίγυπτο και το Μπαγκλαντές. Στο αμέσως προσεχές διάστημα ολοκληρώνεται και μια τρίτη συμφωνία με την Ινδία, όπου ελπίζουμε ότι θα μεγαλώσει η δεξαμενή από όπου μπορεί να αντλήσει η ελληνική οικονομία, οι εργοδότες, νέο εργατικό προσωπικό.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες χώρες έτσι ώστε να μπορέσει να τυποποιήσει τους διαύλους, για τη νόμιμη μετανάστευση, για να στελεχωθεί το υπολειπόμενο εργατικό δυναμικό: τη Γεωργία, τη Μολδαβία, τις Φιλιππίνες, την Αρμενία και το Βιετνάμ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι πέρυσι είχαν υπάρξει, ειδικά για αλιεργάτες 1.495 αιτήσεις. Εξ, αυτών ολοκληρώθηκαν θετικά οι 1.373 και απορρίφθηκαν μόνο 122 αιτήσεις, δήλωσε ο Γ. Γεραπετρίτης και προσέθεσε ότι σήμερα, έχουν υποβληθεί 875 αιτήσεις και εξ αυτών έχουν γίνει δεκτές 766 και έχουν απορριφθεί 85 αιτήσεις. Ειδικά από το προξενείο του Καΐρου, το ποσοστό των αιτήσεων που δεν έχουν γίνει αποδεκτές, είναι κάτω του 10%.

Keywords
Αναζητήσεις
i-ellada-prosvlepei-sto-anoigma-tis-dexamenis-gia-antlisi-ergatikou-prosopikou.htm
Τυχαία Θέματα