Η κυβέρνηση υπέρ της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης

12:26 23/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έβλεπε με καλό μάτι τη δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής άμυνας και προς αυτή την κατεύθυνση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει την έκδοση ευρωομολόγου που θα θωρακίζει την άμυνα της ΕΕ. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Δ. Τσίοδρας ερωτηθείς για την μελλοντική αμυντική θωράκιση της Ευρώπης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «συζητείται η

κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και αν πρέπει να γίνουν κάποια βήματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε τη δημιουργία ενός ευρωομολόγου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αμυντικές ανάγκες της ΕΕ, κάτι το οποίο θα ωφελήσει και την Ελλάδα.

Μπορεί να είναι σε αρχικά βήματα η κουβέντα αλλά αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο πολύ μεγάλης συζήτησης στη συνέχεια. Πιστεύω ότι θα πρέπει να το παλέψουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει η Ευρώπη να αποκτήσει την στρατηγική της αυτονομία»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 27 Μαρτίου, ο Δημήτρης Τσιόδρας επισήμανε ότι θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ και θα συνεχίσει να αυξάνεται αν η ελληνική οικονομία συνεχίσει να προοδεύει.

«Ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι στο τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός θα είναι 950 ευρώ και 1500 ευρώ ο μέσος μισθός. Τώρα γίνεται το πρώτο βήμα.Τώρα ο κατώτατος θα είναι άνω των 800 ευρώ και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Όλα αυτά συναρτώνται με την καλή πορεία της οικονομίας».

Σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Δ. Τσιόδρας δήλωσε πως «στις εκλογές κρίνεται με ποιον τρόπο θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην ΕΕ», προσθέτοντας  ότι «από τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι η ασφάλεια».

Keywords
Αναζητήσεις
i-kyvernisi-yper-tis-stratigikis-aftonomias-tis-evropis.htm
Τυχαία Θέματα