«Η πορεία της οικονομίας της χώρας αναγνωρίζεται παντού» τονίζει ο Χατζηδάκης

15:46 24/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και αυτό είναι κάτι που «αναγνωρίζεται από παντού», με την Ελλάδα να θεωρείται «θετική έκπληξη της Ευρώπης» από διεθνείς οργανισμούς και διεθνή έντυπα. Υπογράμμισε πως οι επικείμενες ευρωεκλογές «είναι εθνική κάλπη», καθώς στέλνουν μηνύματα προς το εξωτερικό.  

Συγκεκριμένα,

αναφερόμενος στο θέμα των ευρωεκλογών ο Κωστής Χατζηδάκης θέλησε να «εξαλείψει» τα όποια μηνύματα χαλαρότητας μπορεί να υπάρξουν από τους πολίτες, επισημαίνοντας πως πρόκειται για πολύ κρίσιμη εκλογική μάχη.

«Οι ευρωεκλογές είναι ένας κρίσιμος σταθμός, είναι μια εθνική κάλπη, δεν είναι ώρα να πετάξουμε την ψήφο μας, διότι από τις ευρωεκλογές βγαίνουν μηνύματα. Το μήνυμα που θα έπρεπε να βγει είναι ότι η Ελλάδα συνεχίζει την πορεία της στηριζόμενη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που μπορεί αφενός να εκπροσωπήσει αποτελεσματικά την Ελλάδα στην Ευρώπη, είναι το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας που μπορεί όμως να κάνει και όλες τις αναγκαίες προσπάθειες στο εσωτερικό της χώρας για να ανέβει η πατρίδα μας ακόμα ψηλότερα». 

Ο υπουργός έκανε μίνι - απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι της ανάπτυξης της οικονομίας, στεκόμενος στην αύξηση των μισθών, στις νέες θέσεις εργασίας και στην αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών.

«Από το 2019 και μετά, από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η οικονομία έχει ανέβη αρκετά σκαλιά ψηλότερα. Έχουν δημιουργηθεί 400.000 καινούργιες θέσεις εργασίας και αντίστοιχα έχει περιοριστεί η ανεργία από το 17,5% περίπου στο 10%. Έχει ανέβει ο κατώτατος μισθός από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ και την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει ακόμα περισσότερο.

Αντίστοιχα έχει ανέβει ο μέσος μισθός. Οι καταθέσεις έχουν ανέβει από 150 δισεκατομμύρια σε 200 δισεκατομμύρια και το 60% της αύξησης αυτής, στηρίζεται σε παραπάνω καταθέσεις των νοικοκυριών. Η Ελλάδα συνεχίζει μπροστά με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν ακόμα πιο πολύ την οικονομία».

«Αναγνώριση από παντού»

Ο Κωστής Χατζηδάκης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ακόμα δρόμο να διανύσει προκειμένου να επαναφέρει τη χώρα στα επίπεδα προ κρίσης, ωστόσο στάθηκε στο ότι τα όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα στην οικονομία, αναγνωρίζονται παντού.

«Δεν ισχυριστήκαμε ότι δεν έχουμε δρόμο να κάνουμε και έχουμε θέση βασικό μας στόχο μετά την κρίση της περασμένης δεκαετίας, την επίτευξη της πραγματικής σύγκλισης. Σε αυτό μας βοηθάει ότι έχουμε πενταπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης, αυτή την ώρα, σε σχέση με το μέσο όρο της ευρωζώνης. Η πορεία της οικονομίας της χώρας αναγνωρίζεται παντού και η Ελλάδα θεωρείται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς και από όλα τα διεθνή έντυπα ως η θετική έκπληξη της Ευρώπης.

Θα προχωρήσουμε μπροστά συνδυάζοντας τη δημοσιονομική σοβαρότητα από τη μία πλευρά, με τις αναπτυξιακές πολιτικές από την άλλη, διότι αυτό αυξάνει το εισόδημα, αυτό βοηθάει τους εργαζόμενους και τους ασθενέστερους οικονομικά να ανέβουν ακόμα πιο ψηλά».

Keywords
Αναζητήσεις
i-poreia-tis-oikonomias-tis-choras-anagnorizetai-pantou-tonizei-o-chatzidakis.htm
Τυχαία Θέματα