Η Ρωσία έτοιμη να «ντριμπλάρει» τις κυρώσεις της ΕΕ για το φυσικό αέριο

17:26 27/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιήσει τις απειλές της και προχωρήσει σε κυρώσεις κατά ρωσικών εταιριών φυσικού αερίου, θα βρεθεί αντιμέτωπη με αδιέξοδο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ, ακόμα και αν η Ένωση προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, η Μόσχα έχει τα εργαλεία για να την παρακάμψει και κατά συνέπεια δεν θα υπάρχει πραγματικά σημαντικό πλήγμα στη ρωσική οικονομία.

«Οι προσπάθειες να εξωθηθεί η Ρωσία εκτός των ενεργειακών αγορών

και για τη στροφή προς ακριβότερες αγορές είναι συνεχείς. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, θα αναζητήσουμε τρόπους να παρακάμψουμε αυτά τα παράνομα εμπόδια, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις παράνομες ενέργειες», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν κάνουν πίσω σε αυτή την απόφαση, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να πλήξουν την ευρωπαϊκή βιομηχανία, που θα πληρώνει ακριβότερα το φυσικό αέριο, δίνοντας ταυτόχρονα οικονομική ώθηση στην οικονομία των ΗΠΑ, όπου και θα στραφούν για ακόμα μεγαλύτερη προμήθεια φυσικού αερίου.

Keywords
Αναζητήσεις
i-rosia-etoimi-na-ntriblarei-tis-kyroseis-tis-ee-gia-to-fysiko-aerio.htm
Τυχαία Θέματα