Με buzzer beater και με το «έτσι θέλω» γύρισαν ανοδικά το παιχνίδι οι μεγάλοι επενδυτές σε Πειραιώς, Coca Cola και ΕΤΕ

20:06 14/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η μεγάλη δύναμη που έδειξαν συγκεκριμένα blue chips καθώς υπήρχαν σπουδαία αποτελέσματα σε Coca Cola και Τράπεζα Πειραιώς και έρχονται ειδήσεις από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας

(ΕΤΕ) και συνολικά τον ισχυρό τραπεζικό κλάδο, κράτησαν την αγορά χθες στο διορθωτικό κομμάτι της συνεδρίασης. Άνοιξαν ταυτόχρονα και το δρόμο για την τελική άνοδο με τους αγοραστές να εκμεταλλεύονται την ενδοσυνεδριακή βουτιά.

Η αγορά έκλεισε ανοδικά επειδή οι αγοραστές στα blue chips έκαναν ότι ήθελαν και γύρισαν το παιχνίδι με buzzer beater των Coca Cola, Πειραιώς και των ΕΤΕ με τη βοήθεια Alpha Bank, ΟΤΕ και Eurobank.

Έτσι το θετικό πρόσημο ήρθε την τελευταία ώρα, παρόλο που η συνεδρίαση στο δεύτερο ήμισυ ήταν ανοδική. Αυτό καθώς η αγορά δημιούργησε ένα μικρό «πάτωμα» στα χαμηλά μεταξύ 13:00-14:00 το μεσημέρι όπου οι αγοραστές ενεργοποιήθηκαν οπότε στη συνέχεια οι εντολές τους απλώς ανέβαζαν τις τιμές με τους πωλητές να αποτραβιούνται, έχοντας δώσει τις περισσότερες μετοχές τους με πωλήσεις μεταξύ 11:15-13:30.

«Σημαίες» της αγοράς ήταν η Coca Cola και όλες ανεξαιρέτως οι τραπεζικές μετοχές, ειδικότερα η Τράπεζα Πειραιώς με σπουδαία αποτελέσματα που έβγαλε από το πρωί δημιουργώντας κλίμα για όλο τον κλάδο. Η Coca Cola όπως διαβάσατε στη στήλη «Ελεύθερος Σκοπευτής», ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς που την είχαν υποτιμήσει και γι’ αυτό με μία και μόνη κίνηση κέρδισε πίσω ότι είχε χάσει σε αρκετές συνεδριάσεις, κλείνοντας με άνοδο πάνω από 6%.

Τα αποτελέσματα έδωσαν δύναμη και στο πρώτο μέρος της πτωτικής συνεδρίασης για τα δύο blue chips, ενώ μετά τις 13.00 και ειδικά μετά τις 15.00 στην Εθνική οι αγοραστές που είχαν ψαρέψει με την ησυχία τους, πάτησαν γκάζι.  Να σημειωθεί επίσης η καλή παρουσία του ΟΤΕ. Το παράδοξο είναι ότι η αγορά δεν έδωσε για άλλη μία φορά, σχεδόν καμιά σημασία στην Ευρώπη.

Στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης είχαν ξεκάθαρη και έντονη ανοδική κίνηση από το πρωί, ενώ μετά τις ενδείξεις για ανοδικό άνοιγμα της Wall Street, είχαν περάσει στην επίθεση. Αντίθετα στο ΧΑ η αγορά κινήθηκε τελικά απολύτως θεμελιωδώς, δίνοντας βάση στις επιχειρηματικές ειδήσεις, ενώ διορθωτικά κινήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, τόσο η μικρή κεφαλαιοποίηση όσο και τα blue chips.

Οι περισσότερες μετοχές ήταν πτωτικές μέχρι τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης και τελικά οι περισσότερες γύρισαν ανοδικά για να κλείσει η αγορά με ανοδικές τις 69 και πτωτικές τις 49. Ουσιαστικά στο μεγαλύτερο μέρος για κάθε ανοδική μετοχή υπήρχαν δύο πτωτικές.

Οι συναλλαγές έφθασαν τα 120,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9,7 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα. Τα μεγαλύτερα σε Eurobank και Πειραιώς, με τζίρο 2,1-2,2 εκατ. ευρώ έκαστο. Οι μεγαλύτερες συναλλαγές έγιναν στην Πειραιώς με περίπου 20 εκατ. ευρώ τζίρο χωρίς πακέτα και ακολούθησε η ΕΤΕ με τζίρο 11,5 εκατ. ευρώ μαζί με μικρό πακέτο 50.000 τεμαχίων.

Ο τραπεζικός δείκτης με αρχικές απώλειες έκλεισε με μεγάλη άνοδο 2,51% στις 1.243,63 μονάδες, ένδειξη μεγάλης υπεροχής των αγοραστών που έκαναν
κυριολεκτικά ότι ήθελαν στο ταμπλό. Ο δείκτης FTSE της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,62% στις 3.424,64 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υστέρησε σχετικά με άνοδο 0,39% στις 2.387,44 μονάδες, ένδειξη της διαφοράς απόψεων Ελλήνων και ξένων επενδυτών.

Keywords
Αναζητήσεις
me-buzzer-beater-kai-me-to-etsi-thelo-gyrisan-anodika-to-paichnidi-oi-megaloi-ependytes-se-peiraios-coca-cola-kai-ete.htm
Τυχαία Θέματα