Ο αριθμός των νέων ανθρώπων που διαγνώστηκαν με καρκίνο αυξάνεται σημαντικά

09:28 27/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο αριθμός των νέων ανθρώπων που διαγνώστηκαν με καρκίνο αυξάνεται σημαντικά, ειδικά για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο αριθμός των ανθρώπων κάτω των 50 ετών που διαγνώστηκαν με καρκίνο αυξήθηκε κατά περίπου 80% τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMJ Oncology από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Zhejiang της Κίνας, το Πανεπιστήμιο Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου έχει δει μια δραστική

αύξηση, με την Αμερικανική Καρκινολογική Εταιρεία (ACS) να αναφέρει πέρυσι ότι το 20% όλων των διαγνώσεων καρκίνου του παχέος εντέρου το 2019 ήταν σε ασθενείς κάτω των 55 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι ο ρυθμός διάγνωσης για αυτόν τον συγκεκριμένο καρκίνο έχει διπλασιαστεί από το 1995.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν τι προκαλεί αυτήν την αύξηση των διαγνώσεων σε νεαρούς ανθρώπους. Οι παράγοντες που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο περιλαμβάνουν την κατανάλωση υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, καθώς και τον ακατάλληλο τρόπο ζωής.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος, είναι σημαντικό να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή με πολλές φυτικές ίνες, να ασκούμαστε τακτικά και να αποφεύγουμε την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων και υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη τροφίμων. Επίσης, είναι σημαντικό να είμαστε επιφυλακτικοί για τυχόν αλλαγές στο σώμα μας και τις κινήσεις του εντέρου μας και να επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Keywords
Αναζητήσεις
o-arithmos-ton-neon-anthropon-pou-diagnostikan-me-karkino-afxanetai-simantika.htm
Τυχαία Θέματα