Ο Τραμπ τάζει φοροελαφρύνσεις στα «ανώτερα στρώματα» των ΗΠΑ για να ξαναγίνει πρόεδρος

07:00 13/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει λάβει εκ νέου το χρίσμα του υποψήφιου προέδρου από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ, επιχειρεί να «μαζέψει» ψηφοφόρους από τα «ανώτερα στρώματα» των φορολογουμένων, προκειμένου να εκλεχθεί για δεύτερη φορά πρόεδρος της χώρας, μετά το 2016.

«Αντί για την φοροεπιδρομή που επιχειρεί ο Μπάιντεν, θα σας δώσω μια μεγάλη φοροελάφρυνση του Τραμπ για τη μεσαία τάξη, την ανώτερη τάξη, την κατώτερη τάξη, την επιχειρηματική τάξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ

σε προεκλογική του ομιλία στο New Jersey, μια από τις μεγαλύτερες πολιτείας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας για τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomber, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, «έθεσε στο τραπέζι» τις προτάσεις των οικονομικών συμβούλων του κόμματος, οι οποίοι  συναντώνται τακτικά μαζί του για να παρουσιάσουν πολιτικές ιδέες, συμπεριλαμβανομένου ενός ενιαίου φόρου και άλλων ιδεών για την περαιτέρω μείωση των εισφορών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πριν από λίγους μήνες, 0 Τραμπ είπε στους συμβούλους του ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει τις μειώσεις της προσωπικής φορολογίας διατηρώντας τον εταιρικό συντελεστή 21%, αντί να τον μειώσει στο 15% που υποστήριζε όσο ήταν στην εξουσία.

Ο Τζο Μπάιντεν (νυν πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών), έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει τις φορολογικές μειώσεις που ωφελούν τα νοικοκυριά που κερδίζουν πάνω από 400.000 δολάρια και θα αυξήσει τις εισφορές στους πλούσιους Αμερικανούς και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
o-trab-tazei-foroelafrynseis-sta-anotera-stromata-ton-ipa-gia-na-xanaginei-proedros.htm
Τυχαία Θέματα