Σημαντική άνοδος στις προοπτικές προσλήψεων στον κλάδο της πληροφορικής το 2024

Στο +11% διαμορφώνεται η προοπτική προσλήψεων για τον κλάδο της πληροφορικής στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της τριμηνιαίας καθιερωμένης Έρευνας Προοπτικών Απασχόλησης του ομίλου ManpowerGroup, φαίνεται πως το 56% των Ελλήνων εργοδοτών προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την τοποθεσία (υβριδικό μοντέλο ή απομακρυσμένη εργασία) και τον χρόνο εργασίας (ευελιξία ωραρίου/ part time). Το 37% προσφέρει αυξήσεις των μισθών, δημιουργώντας ελκυστικότερο οικονομικό κίνητρο.

Παράλληλα,

σύμφωνα με στοιχεία των εργοδοτών στην Ελλάδα ανέφερε δυσκολία στον εντοπισμό των κατάλληλων υποψηφίων για τις θέσεις εργασίας στον κλάδο της Πληροφορικής σε ποσοστό 74%.

Επισημαίνεται πως το 24% των εργοδοτών  αποφασίζει να μειώσει τις απαιτήσεις εξειδίκευσης, ενώ ταυτόχρονα, το ίδιο ποσοστό προτιμά να δώσει προτεραιότητα στην αυτοματοποίηση επιλεγμένων εργασιών ή διαδικασιών. Επίσης, σε εύρεση νέων δεξαμενών ταλέντων π.χ. εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας και σε πρόσληψη ατόμων εκτός των τοπικών συνόρων αναφέρει ότι θα προχωρήσει το 18% των εργοδοτών για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ταλέντων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδας, Χαράλαμπος Καζαντζίδης, στάθηκε στο ρόλο που παίζουν οι Tech Academies που έχει δημιουργήσει η εταιρία στην Ελλάδα.

«Καθώς παρατηρούμε τα δεδομένα σχετικά με τις προθέσεις πρόσληψης στον τομέα της Πληροφορικής και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες στην Ελλάδα, αντιλαμβανόμαστε ότι απαιτείται αναδιοργάνωση στην προσέγγιση της ανάπτυξης των ταλέντων στον τομέα αυτό. Σύμφωνα με την Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου για το 2024, οι εργοδότες (61%) αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην εύρεση ατόμων με δεξιότητες στην Πληροφορική και τα Δεδομένα. Αυτό
ενισχύει την ανάγκη για γρήγορη και αποτελεσματική δράση.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε σε αυτή την ανάγκη, η ManpowerGroup Ελλάδας δημιούργησε τις Tech Academies, τα προγράμματα μετεκπαίδευσης που παρέχουν σε αποφοίτους STEM αλλά και εργαζόμενους τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που έχει ανάγκη σήμερα η αγορά εργασίας». 

Keywords
Αναζητήσεις
simantiki-anodos-stis-prooptikes-proslipseon-ston-klado-tis-pliroforikis-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα