Jamie Chadwick: Αποκλειστική συνέντευξη της Πρωταθλήτριας του W Series

18:40 4/3/2021 - Πηγή: NewsAuto

Η πρωταθλήτρια του W Series και οδηγός εξέλιξης της Williams F1, μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto για την ισότητα εντός πίστας, την εντυπωσιακή έως τώρα καριέρα της και το μεγάλο όνειρο της Formula 1!

Συνέντευξη στον Πάνο Σεϊτανίδη (instagram.com/SeitanF1)
Φωτογραφίες: W Series, jamiechadwickracing.com

Εκπρόσωποι του όμορφου φύλλου που έχουν βρεθεί πίσω από το τιμόνι αγωνιστικών οχημάτων έχουν υπάρξει πολλές – κάποιες μάλιστα με αξιοσημείωτη επιτυχία έναντι των ανδρών. Όμως εδώ και αρκετά χρόνια, από τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό

έλειπε μια Michele Mouton, μία Jutta Kleinschmidt ή μία Lella Lombardi. Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση το όνομα Jamie Laura Chadwick.

Ένα κορίτσι με περίσσιο ταλέντο και άφθονο αγωνιστικό θράσος, που από νωρίς βάλθηκε να αποδείξει πως δεν υπάρχει ένας και μόνο δρόμος προς την κορυφή. Πρωταθλήτρια στο Βρετανικό Πρωτάθλημα GT, η πρώτη γυναίκα που κέρδισε αγώνα στην ιστορία της Βρετανικής F3, πρωταθλήτρια στο W Series, μέλος της Williams στη Formula 1, το κορίτσι από το Μπαθ βροντοφωνάζει παρούσα, μαχόμενη στις πίστες ως ίση προς ίσους! Και μίλησε αποκλειστικά στο NewsAuto και την έως τώρα πορεία της, το όνειρο της F1 αλλά και το ασφυκτικά γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμά της που φέτος τη θέλει να μοιράζεται στο W Series και την Extreme E!

ISLE OF (WO)MAN
Λένε πως ο χαρακτήρας μας εν πολλοίς διαμορφώνεται στα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Δεδομένου πως αυτά η Jamie τα πέρασε στο Isle of Man, το νησί της Ιρλανδικής θάλασσας όπου διεξάγεται ο πιο παρανοϊκός αγώνας μοτοσυκλέτας στον πλανήτη, η μοίρα της φάνταζε προδιαγεγραμμένα προσκείμενη στο motorsport.

«Μάλλον έχεις δίκιο», μου λέει χαμογελώντας. «Καθώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί την ψυχή εκείνου του νησιού, παρότι δεν το συνειδητοποιούσα, ήμουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη στο μικρόβιο των αγώνων. Είτε αυτό αφορούσε στο θρυλικό ΤΤ είτε το ράλι του νησιού που εκείνη την περίοδο περνούσε ακριβώς μπροστά από την αυλή του σπιτιού μας! Σίγουρα αυτά τα χρόνια έπαιξαν το ρόλο τους στο να γίνω η petrolhead που είμαι σήμερα». Ωστόσο, το μικρόβιο αυτό υπέβοσκε μερικά χρόνια αφού η εμπλοκή της στους αγώνες ήρθε καθυστερημένα. Θυμάται: «Ξεκίνησα να κάνω karting στα 12, αρκετά μεγαλύτερη απ’ ότι συνηθίζεται. Όμως χρειάστηκε να φτάσω στα 16-17 για να συνειδητοποιήσω πως ήθελα αυτό να εξελιχθεί σε καριέρα. Μέχρι εκείνο το σημείο, παρότι έπαιρνα τους αγώνες πολύ σοβαρά, συμμετείχα σε αυτούς γιατί το απολάμβανα. Ήταν περισσότερο χόμπι. Η αλήθεια είναι πως δεν φανταζόμασταν πως θα έφτανα τόσο μακριά».

Κι επειδή μερικές φορές είναι οι αποφάσεις που παίρνουμε σε κάποια κομβικά σημεία αυτές που καθορίζουν τη μετέπειτα ζωή μας, η Jamie βρέθηκε πολύ νωρίς σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Την ίδια ημέρα έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε δοκιμαστικό για την εθνική ομάδα χόκεϊ U18 και σε δοκιμές που χάριζαν υποτροφία στο πρωτάθλημα Ginetta Junior. Τη ρωτώ αν σκέφτεται ποτέ πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί η ζωή της αν είχε κάνει διαφορετική επιλογή. Πίσω από το χαμόγελό της, το βλέμμα χάνεται εκτός οθόνης υπολογιστή και το μυαλό ταξιδεύει στο χρόνο. Ίσως και σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου θα είχε κάνει διαφορετική επιλογή. «Συχνά αναρωτιέμαι τι θα έκανα σήμερα αν δεν ακολουθούσα το δρόμο των αγώνων και νομίζω πως αυτή η πορεία ήταν μάλλον η πλέον ασυνήθιστη για μία κοπέλα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ότι κι αν έκανα στη ζωή μου, θα είχε σχέση με τον αθλητισμό. Μάλιστα ότι έκανα, το έκανα με πολύ πάθος και ήταν δύσκολο να επικεντρωθώ σε ένα σπορ. Έκανα χόκεϊ επί χόρτου, έκανα σκι, karting, μου ήταν δύσκολο να διαλέξω ένα από αυτά. Στο τέλος έφτασα να έχω το δίλημμα χόκεϊ ή μηχανοκίνητος αθλητισμός, διάλεξα το δεύτερο και δεν το μετανιώνω. Ήταν ίσως μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου», παραδέχεται αν και η αλήθεια είναι πως αυτό αποδείχθηκε στην πράξη. Και πολύ γρήγορα. Μεγάλες προκλήσεις, σημαντικές επιτυχίες, ταχεία αναρρίχηση. «Πολύ ταχεία», λέει γελώντας. «Καθώς δεν προερχόμουν από οικογένεια με αγωνιστικό υπόβαθρο, δεν υπήρχε μία συγκεκριμένη, ήδη διαγεγραμμένη διαδρομή για μένα, ούτε ξεκάθαρη κατεύθυνση που θα με οδηγούσε στην κορυφή. Δεν είχα συγκεκριμένο σχέδιο, κάθε άλλο! Ήρθε η υποτροφία για το Ginetta Junior, τα πήγα καλά εκεί κι έπειτα, η φυσιολογική εξέλιξη θα ήταν να περάσω σε κάποιο θεσμό μονοθεσίων. Αυτό είναι το λογικό επόμενο βήμα για έναν οδηγό στα 16 του. Όμως δεν είχα αυτή τη δυνατότητα με το διαθέσιμο budget. Όμως προέκυψε η ευκαιρία να περάσω απ’ ευθείας σε αγώνες sportscars, με την Aston Martin. Μία κίνηση την οποία οι περισσότεροι οδηγοί κάνουν πολύ αργότερα στην καριέρα τους. Βρέθηκα λοιπόν να οδηγώ για την Aston Martin στην κατηγορία GT4 του Βρετανικού πρωταθλήματος GT. Το απόλαυσα, ήμουν ανάμεσα στους νεότερους οδηγούς που έχουν λάβει ποτέ μέρος, έμαθα πολλά εκεί και ξανά, κοιτώντας πίσω, δεν μετανιώνω για την επιλογή αυτή».

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ
Σε μία εποχή που επιτέλους γίνεται ο ντόρος που πρέπει γύρω από την ισότητα των φύλλων, τη διαφορετικότητα, τις ίσες ευκαιρίες, η Chadwick νιώθει τυχερή γιατί δεν αντιμετώπισε αυτό που θα βαφτίζαμε ως… αγωνιστικό σεξισμό. «Δεν με ενδιέφερε ποτέ αν κάποιος γύρω μου έλεγε κάτι για μένα», λέει με αυτοπεποίθηση. «Κοιτούσα τη δική μου δουλειά, τη δική μου καριέρα και ένιωθα πως μπορούσα να αντιμετωπίσω τους άλλους οδηγούς ως ίση προς ίσο. Όμως νομίζω πως έτσι με αντιμετώπιζαν όλοι, λάμβανα σεβασμό και χαίρομαι πολύ που βρισκόμουν σε ένα τόσο υγιές περιβάλλον. Ειδικά όταν ανέβηκα σκαλοπάτι και βρέθηκα στο πρωτάθλημα GT, αντιμετωπίζοντας πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία οδηγούς, με σέβονταν ακόμα περισσότερο. Προφανώς, για κάποιον εξωτερικό παρατηρητή, ήταν κάτι σπάνιο – ήμουν μία από τις ελάχιστες γυναίκες που συμμετείχαν σε τέτοιου είδους αγώνες. Αλλά από τη δική μου οπτική γωνία, αυτό δεν σήμαινε τίποτα».



Με το ίδιο “μενταλιτέ” συνέχισε και στη Βρετανική F3, όπου έγινε η μοναδική εκπρόσωπος του όμορφου φύλου που κέρδισε αγώνα! Της ζητώ να θυμηθεί τα πρώτα συναισθήματα όταν ανέβηκε σε εκείνο το βάθρο: «Την περίμενα καιρό εκείνη τη νίκη! Είχα βρεθεί από τα sportscars στην F3, άλλη μία ασυνήθιστη αλλαγή σε αγωνιστικό θεσμό. Είχα βάθρα αλλά δεν μπορούσα να μετατρέψω την ταχύτητά μου σε μία νίκη. Ειδικά στη δεύτερη σεζόν μου εκεί, διεκδικούσα τη νίκη σε κάθε αγώνα, ήμασταν γρήγοροι σε όλες τις δοκιμές, όμως δεν μπορούσα να αξιοποιήσω αυτή την ταχύτητα όπως ήθελα. Τα κατάφερα στον έκτο γύρο της σεζόν, στο Brands Hatch, ανέβηκα επιτέλους στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεν σήμαινε κάτι ιδιαίτερο για μένα το γεγονός πως ήμουν η πρώτη γυναίκα που κατάφερε κάτι τέτοιο, όμως σήμαινε πολλά το γεγονός πως είχα επιτέλους πετύχει το στόχο μου. Αν ολοκλήρωνα εκείνη τη σεζόν χωρίς νίκη, θα ήταν μεγάλη απογοήτευση για μένα».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ W SERIES
Κάπου εκεί προέκυψε το W Series. Ένας νέο και φιλόδοξος θεσμός, στον οποίο συμμετέχουν μόνο γυναίκες, με στόχο να τις φέρει πιο κοντά στις κορυφαίες κατηγορίες των αγώνων. Αναρωτιέμαι ποια ήταν η πρώτη της αντίδραση όταν έμαθε για αυτόν και επαληθεύει την εκτίμησή μου σχετικά: «Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή δεν ήμουν σίγουρη πως θα ήταν μία σωστή κίνηση. Δεν είχα ακούσει τίποτα για το W Series, το έμαθα μόλις μία ημέρα προτού ανακοινωθεί. Δεν ήμουν σίγουρη για το τι να κάνω. Σκεφτόμουν πως από τη στιγμή που είχα φτάσει σε ένα σημείο της καριέρας μου όπου αντιμετώπιζα άνδρες ως ίση, είχα μόλις κερδίσει αγώνα στη Βρετανική F3, δεν ήταν μία κατηγορία στην οποία έπρεπε να λάβω μέρος. Όμως έλαβα μερικά τηλεφωνήματα από προσωπικότητες που εμπλέκονται στο θεσμό, όπως ο David Coulthard ή o αγωνιστικός διευθυντής Dave Ryan κι όταν μου εξήγησαν το πλάνο τους για το W Series, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ. Ότι έκανα από εκεί και πέρα, το πρώτο τεστ επιλογής οδηγών, οι πρώτες δοκιμές, ο πρώτος αγώνας, έσβησαν κάθε αμφιβολία πως η συμμετοχή μου στο W Series ήταν σωστή επιλογή».

Grid 20 οδηγών, με παρόμοια σασί από την Tatuus, κινητήρες Alfa Romeo απόδοσης 270 ίππων, μικρά θηρία σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου η ικανότητα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.
«Στο W Series έχουμε όλες τον ίδιο εξοπλισμό στη διάθεσή μας. Έχουμε τη δυνατότητα μόνο να κάνουμε μικρές τροποποιήσεις στο set up. Και κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο αλλάζαμε μονοθέσια μεταξύ μας. Μοιραζόμασταν δεδομένα τηλεμετρίας και γενικά ήταν μία εντελώς δίκαιη μάχη. Αυτό έκανε πιο δύσκολο το έργο μου στο κυνήγι του τίτλου, καθώς συμμετείχαν πολλές άκρως ανταγωνιστικές οδηγοί. Δεν έχω αμφιβολία πως το ίδιο έντονος ή ακόμα μεγαλύτερος θα είναι ο ανταγωνισμός και φέτος. Ο θεσμός ολοένα και μεγαλώνει», σημειώνει η Jamie.

Κι όσο μεγαλώνει, μεγαλώνει και η προβολή των οδηγών του, σημειώνω εγώ. «Σίγουρα! Ήταν εντυπωσιακή η προβολή του θεσμού στην πρώτη σεζόν διεξαγωγής του. Μου εξασφάλισε πολλές νέες ευκαιρίες, όπως το ρόλο οδηγού εξέλιξης στη Williams F1 ή την ευκαιρία να οδηγήσω στην Ασιατική F3 και να μαζέψω πόντους για την super license και να κάνω τα επόμενα βήματα της καριέρας μου. Είμαι τρανό παράδειγμα του πόσο μπορεί να βοηθήσει μία καριέρα το W Series και νομίζω πως και οι υπόλοιπες κοπέλες που συμμετείχαν θα έχουν παρόμοια άποψη».

Ειδικά φέτος, το W Series κάνει ένα αποφασιστικό βήμα αφού οι 8 του γύροι θα λάβουν χώρα στο περιθώριο των Grand Prix της Formula 1! H Jamie ξέρει πόσο σημαντικό είναι αυτό: «Πλέον θα μαχόμαστε σε μία πλατφόρμα με παγκόσμια απήχηση, θα αγωνιζόμαστε μπροστά στους ανθρώπους που ελπίζαμε να μας παρακολουθούν αλλά και στις πίστες στις οποίες τρέχει η F1. Θα έχουμε την καλύτερη δυνατή ευκαιρία να εξελιχθούμε σε ένα περιβάλλον που θα μας δώσει την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε επίπεδα F3, F2 και αν όλα πάνε καλά, κάποια στιγμή να χτυπήσουμε και την πόρτα της Formula 1. Είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για το W Series».

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ F1
Όμως για τη Jamie Chadwick, τα paddock δεν είναι άγνωστος κόσμος. Από πέρυσι έχει ρόλο οδηγού εξέλιξης στη Williams F1 και ζητώντας της να μας αναλύσει αυτόν και τις εμπειρίες που τον συνοδεύουν, ήταν σα να έχω μπροστά μου ένα παιδί που μου παρουσίαζε τα παιχνίδια του! «Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να ξέρεις τι πρόσβαση μπορεί να έχει ένας νέος οδηγός και πόσα μπορεί να μάθει συνεργαζόμενος με μία τέτοια ομάδα. Ο ρόλος αυτός μου έδωσε πρόσβαση σε πράγματα που δεν είχα δει ξανά στη ζωή μου. Ακόμα και η εβδομαδιαία μου παρουσία στο εργοστάσιο της ομάδας, αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία. Ο ρόλος μου αφορούσε κυρίως δουλειά στον προσομοιωτή. Μου επέτρεψε να γνωρίσω πως είναι να οδηγείς ένα μονοθέσιο της F1, πως λειτουργεί μία ομάδα, πως δουλεύουν πάνω στο set up, τι κάνουν κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου… Διότι ήμουν στον προσομοιωτή και τις ημέρες που η αγωνιστική ομάδα μαχόταν στην πίστα κι εμείς είχαμε παράλληλο πρόγραμμα στο Γκροβ. Έμαθα πολλά. Όμως πέραν αυτών, είχα την ευκαιρία να πάω και σε κάποιους αγώνες, να κάτσω στο pit wall, στο γκαράζ της ομάδας, να συμμετέχω στις συσκέψεις. Ήμουν σα σφουγγάρι, προσπαθούσα να απορροφήσω όσο γινόταν περισσότερα. Κι όλα αυτά θα με βοηθήσουν πολύ αν έρθει κάποια στιγμή η ευκαιρία να οδηγήσω μονοθέσιο της F1. Για να είμαι ειλικρινής, όλη αυτή η χρονιά ήταν λες και βρισκόμουν στα γυρίσματα ταινίας. Είναι απίστευτος ο τρόπος λειτουργίας των ομάδων της F1, είναι παρανοϊκό όλο αυτό. Η τεχνολογία, το να τα βλέπεις όλα αυτά από πρώτο χέρι, να είσαι στο γκαράζ όταν για παράδειγμα γίνονται τα pit stop και να φοράς ακουστικά για να ακούς όλες τις επικοινωνίες. Διαπιστώνεις την ποιότητα αυτών των οργανισμών και ως νέα οδηγός, το να έχω αυτή την πρόσβαση και να δω όλα αυτά, είναι κάτι που με ενέπνευσε. Έμαθα πολλά αλλά μου άνοιξε και η όρεξη, θέλω να βρεθώ σε αυτή την ομάδα ως επίσημη οδηγός κάποια μέρα», λέει με την ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

Ως Βρετανίδα, είχε τη μοναδική ευκαιρία να τα ζήσει όλα αυτά ως μέλος μίας ιστορικής ομάδας, πράγμα που προσέδιδε ακόμα πιο ξεχωριστό χαρακτήρα στο επίτευγμα. Η 22χρονη συμφωνεί: «Σίγουρα. Κάθε φορά που περνούσα τις πόρτες του εργοστασίου, είχα έντονα συναισθήματα. Ένιωθα πως όλοι είχαν κίνητρα, δίψα για επιτυχίες, θέληση η ομάδα να επιστρέψει στις ένδοξες εποχές του παρελθόντος. Ελπίζω να τα καταφέρει, να γίνει πάλι όσο ισχυρή ήταν κάποτε». Της ζητώ χρονοδιάγραμμα – έστω κι αν αυτό αφορά έναν ιδεατό κόσμο. Γελά αμήχανα. Σίγουρα έχει ονειρευτεί αυτή τη διαδρομή πολλάκις αν και διστάζει να την ξεστομίσει: «Το W Series είναι το “όχημα” που θα με βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου. Η φετινή σεζόν θα παίξει καθοριστικό ρόλο στα επόμενα βήματα. Θέλω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου και να προετοιμαστώ κατάλληλα για την επόμενη κίνηση. Αν πρέπει να βάλω χρονικό ορίζοντα, τότε θα πω ότι η F1 είναι ένας στόχος που έχω για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Είναι ακόμα λίγο μακριά αλλά αυτός είναι το πλάνο μου».

Μία εύλογη απορία αφορά τους λόγους που τόσα χρόνια δεν έχουμε μία γυναίκα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Chadwick σοβαρεύει: «Δεν νομίζω πως είναι θέμα κοινωνικό ή πολιτικής, είναι απλά αριθμοί. Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως ελάχιστες γυναίκες βρίσκονται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ώστε να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στη Formula 1. Ακόμα και στη Formula 2, έχουμε να δούμε γυναίκα σε αυτό το επίπεδο γύρω στα οκτώ χρόνια. Δεν υπάρχουν λοιπόν αρκετές γυναίκες στις μικρότερες κατηγορίες, που να χτυπούν την πόρτα της F1 και να διεκδικούν μία ευκαιρία. Όσο περισσότερες γυναίκες αναρριχώνται στις βαθμίδες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες να βρεθεί κάποια στο grid της F1. Θεσμοί όπως το W Series και πρωτοβουλίες όπως η πρόσφατη της Ferrari, θα βοηθήσουν στο να εδραιωθούν οι γυναίκες σε σημαντικές κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ
Όπως έχετε ήδη καταλάβει, η έως τώρα καριέρα της είχε ασυνήθιστες διακλαδώσεις. Αντίστοιχα, η νυν πορεία της έχει σύνθετους ρόλους. Παράλληλα με το W Series και τη Williams F1, βοηθά στην εξέλιξη των αγωνιστικών οχημάτων της Rodin Cars του δαιμόνιου επιχειρηματία David Dicker. Προφανώς θέλουμε λεπτομέρειες σχετικά με το πως προέκυψε αυτή η συνεργασία. Η 22χρονη μας λέει σχετικά: «Παρακολούθησε κάποιους αγώνες της Ασιατικής F3 στους οποίους συμμετείχα, εκείνος έτρεχε στην ίδια πίστα στο πλαίσιο του Ferrari Challenge. Είσαι σε διαδικασία ανάπτυξης της Rodin Cars, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μερικά από τα ταχύτερα αυτοκίνητα για πίστα. Ήθελε λοιπόν κάποιον να πάει στη Νέα Ζηλανδία, στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις που έχει εκεί και να βοηθήσει στην εξέλιξη του αυτοκινήτου. Θεώρησα πως είναι μία φοβερή ευκαιρία και ταξίδεψα εκεί. Βοήθησα στην εξέλιξη, απόλαυσα όλη τη διαδικασία και καταλήξαμε και στη δημιουργία ενός πακέτου όπου αυτός υποστηρίζει την αγωνιστική μου καριέρα κι εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω πάνω στην εξέλιξη των FZed και FZero. H υποστήριξη που μου παρέχει είναι πολύτιμη για κάθε οδηγό. Όμως ειδικά στη δική μου περίπτωση, είναι ακριβώς η ώθηση την οποία χρειαζόμουν».



Απλά ώθηση; Η Jamie έχει πάρει φόρα και σε λιγότερα από ένα μήνα πατάει γκάζι και στο πλαίσιο της Extreme E – του νεοσύστατου θεσμού με τα ηλεκτρικά SUV, που θα μάχονται σε εξωτικά μέρη όπου είναι έκδηλη η κλιματική αλλαγή, επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Και μάλιστα με μοναδική δομή, αφού κάθε ομάδα έχει στη σύνθεσή της έναν άνδρα και μία γυναίκα οδηγό. Η σχετική λίστα περιλαμβάνει θρύλους όπως ο Jenson Button, o Sebastien Loeb καιo Carlos Sainz ενώ δικές τους ομάδες κατεβάζουν αστέρες όπως ο Lewis Hamilton και ο Nico Rosberg. Εκεί η Jamie θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε off road περιβάλλον αλλά είναι μία πρόκληση που δεν την τρομάζει!

«Η Extreme E είναι ένας πραγματικά ξεχωριστός θεσμός. Ολοκαίνουριο πρωτάθλημα, πρωτοποριακό format που προωθεί με εντυπωσιακό τρόπο την ισότητα των φύλων αφού κάθε ομάδα έχει έναν άνδρα και μία γυναίκα οδηγό. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τις γυναίκες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όμως ταυτόχρονα θα ευαισθητοποιήσει το κοινό για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Μπορεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να έχει κακή φήμη στον τομέα αυτό αλλά αν μπορούμε να αξιοποιήσουμε το σπορ για να αναδείξουμε σε ευρύ κοινό το πρόβλημα, θα είναι πολύ σημαντικό. Ανυπομονώ να αποτελέσω κομμάτι αυτής της προσπάθειας και να αφοσιωθώ σε αυτή, ελπίζω πετυχαίνοντας και μερικά καλά αποτελέσματα», σημειώνει.

Θέλω όμως και περισσότερες λεπτομέρειες για το οδηγικό κομμάτι. Ξεκινώντας από την εμπειρία με ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό: «Έχω κάποια εμπειρία, έχω κάνει δύο φορές δοκιμές με την Formula E άρα η δύναμη του ηλεκτροκινητήρα δεν ήταν κάτι ξένο για μένα. Βέβαια εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι εντελώς διαφορετικό, ένα SUV που βγαίνει εκτός δρόμου, ένα πραγματικό θηρίο που φέρνει πληθώρα νέων προκλήσεων».

Τώρα μπαίνουμε στο σωστό δρόμο. Ποιες είναι λοιπόν οι νέες προκλήσεις και κατά πόσο βγαίνοντας εκτός πίστας πρέπει να… ξεκινήσει από το μηδέν; Το αμήχανο γέλιο της μαρτυρά πως δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα: «Σίγουρα, αν θέλω να είμαι γρήγορη εκεί, πρέπει να ξεφορτωθώ κάποιες κακές συνήθειες που έχω αποκτήσει από την οδήγηση στην πίστα. Υπάρχουν όμως και πολλά που έχω μάθει αγωνιζόμενη στην πίστα, που θα μπορώ να αξιοποιήσω. Έχω λάβει μέρος σε κάποιες δοκιμές, μαζί με οδηγούς ράλι και είχε μεγάλο ενδιαφέρον η σύγκριση – ποια ήταν τα δικά μου δυνατά σημεία και ποια τα δικά τους. Θα χρειαστεί ένα μείγμα ικανοτήτων και θα έχει ενδιαφέρον. Οδηγοί προερχόμενοι από διαφορετικές μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο, να βελτιστοποιούν τις ικανότητές τους και να βελτιώνουν τις αδυναμίες τους. Η Extreme E θα είναι ομαδικό σπορ και η επιτυχία θα βασίζεται στη συνδυασμένη απόδοση των δύο οδηγών».

Αυτή η πρόκληση αρχίζει στις 3-4 Μαρτίου, με πρώτο αγώνα στην Αλ Ούλα της Σαουδικής Αραβίας. H πρεμιέρα του W Series είναι στις 26 Ιουνίου, στο σιρκουί Paul Ricard αλλά στο ενδιάμεσο, η Jamie θα πιάσει πάλι δουλειά στον προσομοιωτή της Williams F1 αφού μόλις επισημοποιήθηκε η επέκταση της συνεργασίας τους!

JAMIE CHADWICK
Γεννήθηκε: 20.05.1998
Καταγωγή: Μ. Βρετανία
2013 Ginetta Junior
2014 Ginetta Junior, 5 βάθρα
2015 Βρετανικό Πρωτάθλημα GT (κατηγορία GT4) 2 νίκες/5 βάθρα, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ
2016 Βρετανικό Πρωτάθλημα GT (κατηγορία GT4)
2017 Βρετανική Formula 3, 1 βάθρο
2018 Βρετανική Formula 3, 1 νίκη/2 βάθρα
2018-2019 MRF Formula 2000, 6 νίκες/9 Βάθρα, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ
2019 W Series, 2 νίκες/5 βάθρα, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ
2019-2020 Ασιατική F3, 1 νίκη/4 βάθρα
2020 Ευρωπαϊκή Formula Regional, 1 βάθρο
2021 W Series / Extreme E

The post Jamie Chadwick: Αποκλειστική συνέντευξη της Πρωταθλήτριας του W Series appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
series, series, isle of man, formula 1, το νησι, David Coulthard, alfa romeo, sebastien loeb, lewis hamilton, instagram, laura, extreme, Χόκεϊ, junior, δίλημμα, συγκεκριμένο, budget, υγιές, κεφαλαιο, david, ryan, τεστ, συμμετοχή, grid, alfa, set, super, ονειρο, pit, νέα, ferrari, cars, suv, button, loeb, hamilton, road, ηλεκτρικος, ιουνίου, paul, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη, ξανα, δυνατα, μια ημερα, αυτοκινητα, βημα, γκαζι, γυναικα, γωνια, δουλεια, εθνικη, θεμα, θηριο, καριερα, νησι, ονειρο, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, τεστ, ωθηση, alfa, alfa romeo, cars, formula 1, ryan, αγνωστος, αγωνες, αθλητισμος, ακουστικα, απηχηση, απλα, αυτοπεποιθηση, βγαινει, βλεμμα, γεγονος, γελιο, γινει, γινεται, γινονται, γυρισματα, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, διψα, δικη, δίλημμα, δομη, δωσει, δρομος, εγινε, ευκαιρια, ευτυχια, ειλικρινης, υπαρχει, εκτιμηση, εξελιξη, εποχη, εποχες, επρεπε, επιτυχια, τεχνολογια, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδια, ιδιο, ηλικια, θρασος, ισες ευκαιριες, ιση, κυνηγι, κινηση, λεπτομερειες, μακρια, μοιρα, μπορεις, μυαλο, νικη, ομαδα, οδηγος, οδηγηση, οικογενεια, οκτω, ονομα, ουλα, οχηματων, παιδι, παθος, περιβαλλον, πιθανοτητες, ποιοτητα, πορτες, πορτα, ψυχη, ρολο, σασι, σεζον, σιγουρα, σιγουρη, σιγουρο, συγκεκριμένο, συμμετοχή, συμπαν, σχεδιο, φημη, φορα, χερι, χαμογελο, αγωνας, super, αυλη, budget, button, βηματα, david, extreme, road, grid, hamilton, χωρα, ιδιαιτερο, isle of man, ιουνίου, junior, κομματι, κοπελα, laura, lewis hamilton, loeb, μπροστα, paul, οδηγοι, ομαδες, pit, sebastien loeb, set, σφουγγαρι, suv, σωστο, θελω να, υγιές
Τυχαία Θέματα