Jefferies: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα της Εθνικής – Tιμή στόχος 8,80 ευρώ και σύσταση αγορά

Tιμή στόχο στα 8,80 ευρώ δίνει η Jefferies για την Εθνική, που υποδηλώνει άνοδο 27% από τα τρέχοντα επίπεδα

Η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε καθαρά κέρδη 315 εκατ. ευρώ το δ’ 3μηνο του 2023, τα οποία ήταν κατα 14% υψηλότερα από τη συναίνεση, παρατηρεί η Jefferies, κατά τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων της τράπεζας. Επίσης, τα προ προβλέψεων κέρδη ήταν κατά 12% υψηλότερα λόγω των υψηλότερων εσόδων, ενώ το κόστος ήταν ελαφρώς υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Τα επιτοκιακά έσοδα (ΝΙΙ) συνεχίζουν να

εκπλήσσουν, καθώς ήταν υψηλότερα κατά 5%, ενώ τα τέλη ήταν επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Βλέποντας τις προοπτικές, η Εθνική θα καταγράφει σχετικά σταθερά κέρδη έως το 2026 τα οποία θα είναι μεγαλύτερα των 1,2 δισ. ευρώ.

Τα βασικά σημεία των αποτελεσμάτων:

• Τα NII ήταν 5% υψηλότερα και 6% διαδοχικά αυξημένα με τα beta κατάθεσης να παραμένουν χαμηλά. Το 4ο τρίμηνο πραγματοποιήθηκαν εκταμιεύσεις ύψους 2,6 δισ. ευρώ.
• Οι αμοιβές και οι προμήθειες ήταν 10% υψηλότερες και 17% σε ετήσια βάση. Σε όλες τις διαφορετικές γραμμές προμηθειών, τα επενδυτικά προϊόντα και οι τραπεζοασφαλίσεις σημείωσαν την ισχυρότερη ανάπτυξη ετησίως στο +27%.
• Τα έξοδα ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τα αναμενόμενα στα 234 εκατ. ευρώ (συναίνεση στα 230 εκατ. ευρώ). Το κόστος/βασικό εισόδημα ήταν 32% το τρίμηνο και 32% για το 2023.
• Οι προβλέψεις για ζημίες από δάνεια ύψους 47 εκατ. ήταν χαμηλότερες από το αναμενόμενο. Το CoR ήταν 64 μ.β. κάτω από την καθοδήγηση των 80 μ.β.
• Στο μέτωπο της ποιότητας του ενεργητικού, ο δείκτης NPE παρέμεινε σταθερός στο 3,7% ενώ ο δείκτης κάλυψης μειώθηκε ελαφρά.
• Ο δείκτης CET1 στο 17,8% υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης διαδοχικά, κυρίως λόγω των αρνητικών επιπτώσεων κατά 90 μονάδες βάσης από τα δεδουλευμένα μερίσματα.

Keywords
Αναζητήσεις
jefferies-xeperasan-tis-ektimiseis-ta-apotelesmata-tis-ethnikis--timi-stochos-880-evro-kai-systasi-agora.htm
Τυχαία Θέματα