Mark Grant: Η Ελλάδα θα ζητά όλο και περισσότερα χρήματα

03:05 5/9/2012 - Πηγή: BankWars

“Η μάχη ξεκινά!” Αυτός είναι ο τίτλος της νέας ανάλυσης του Mark Grant, με 38 χρόνια προϋπηρεσία στη Wall Street και αρθρογράφου της οικονομικής στήλης “Out of the Box”, για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης.

Ο Mark Grant προβλέπει πως η Ελλάδα θα ζητά ολοένα και περισσότερα χρήματα από τους πιστωτές της, ενώ πολύ άμεσα το ελληνικό παράδειγμα αναμένεται να ακολουθήσει και η Ισπανία.
Μέγα ζητούμενο για τον αναλυτή, για το μέλλον του ευρώ και της Ευρωζώνης, αποτελεί
η συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της ΕΚΤ, M. Draghi, την ερχόμενη Πέμπτη, 6/9. Κατά τον Grant, το μεγάλο στοίχημα είναι πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις – και κυρίως το Βερολίνο – θα αποδεχθούν τις όποιες αποφάσεις της ΕΚΤ.
“Οι φήμες κάνουν λόγο για επικείμενες αγορές κρατικών ομολόγων βραχυπρόθεσμης διάρκειας (έως 3 έτη) χωρίς όρια, αλλά που δεν θα συνιστούν κρατική στήριξη και δεν θα παραβιάζουν τη Συνθήκη της ΕΕ”, σχολιάζει ο Grant και εξηγεί: Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση της Γερμανίας σε μια τέτοια επίσημη ανακοίνωση…
Θέση του αναλυτή είναι πως οι νόμοι και οι κανόνες στην Ευρώπη μπορούν να αλλάξουν και να υποστούν τροποποιήσεις. “Τίποτα δεν είναι συγκεκριμένο και τίποτα δεν είναι σταθερό στην Ευρωζώνη”, προειδοποιεί ο Grant.
Kατά τον ίδιο, οι διαρροές για τις επικείμενες ανακοινώσεις της ΕΚΤ χαρακτηρίζονται τουλάχιστον… γελοίες. Ο Grant κρούει “καμπανάκι” για μεγάλης κλίμακας δημοσιονομικούς κινδύνους όσον αφορά στην κατάσταση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, αλλά και για τη ραγδαία – και συνεχιζόμενη – άνοδο του ισολογισμού της ίδιας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με τον Grant, όταν αποκαλυφθεί το σχέδιο του Draghi θα αρχίσει η μεγάλη μάχη. Θα είναι η μάχη… της Φρανκφούρτης. Θα είναι η μάχη στην οποία θα εμπλακούν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που χρειάζονται βοήθεια, αλλά και εκείνων που διαθέτουν κεφάλαια.σχετικά άρθραΠτώση 58% στα κέρδη της UBS στο β΄ τρίμηνοΥποχώρησαν τα κέρδη της Deutsche Bank στο β΄ τρίμηνοΚατατέθηκε η πρώτη αγωγή για το σκάνδαλο LiborΒουτιά στα κέρδη της Deutsche BankΈρχεται υποβάθμιση των ισπανικών ομολόγων σε junkΙσπανία: Συνελήφθη πρώην στέλεχος της HSBCΤΟ EUROGROUP ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ …Goldman Sachs: Η λιτότητα δεν θα σώσει την ΙσπανίαΑπολύσεις στην Morgan StanleyΒρετανία: Συνελήφθη δημοσιογράφος της Sun
Keywords
Τυχαία Θέματα