Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι δικηγόροι θα πάρουν φέτος το χαμηλότερο μέρισμα της τελευταίας 10 ετίας

Το χαμηλότερο μέρισμα της τελευταίας δεκαετίας, που είναι μόλις στα 30 ευρώ για το β’ εξάμηνο του 2013 θα πάρουν οι δικηγόροι της Αθήνας, καθώς, στο σχετικό ταμείο ελάχιστα ποσά μπαίνουν λόγω της κρίσης και της ανυπαρξίας συμβολαίων.

Ενδεικτικά, το 2007 το μέρισμα των δύο εξαμήνων ήταν στα 1.250 ευρώ, ενώ σήμερα το μέρισμα του α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους ήταν 50 ευρώ και το β΄ εξάμηνο μειώθηκε στα 30 ευρώ.

Οι νέοι δικηγόροι (μέχρι επτά χρόνια δικηγορία) θα λάβουν πρόσθετο μέρισμα 130 ευρώ, αφού έχουν

συμπαραστάτη τον Ειδικό Διανεμητικό Λογαριασμό Νέων Δικηγόρων.

Ο Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός Νέων Δικηγόρων ο οποίος ενισχύει τους νέους δικηγόρους που έχουν δικηγορία μέχρι επτά χρόνια και ετήσιο ατομικό φορολογικό εισόδημα κάτω των 10.271 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 14.673 ευρώ, έχει ως μοναδική πηγή εσόδων το 1% του ποσοστού 12% που παρακρατείται από την αμοιβή που προεισπράττεται από τον ΔΣΑ.

Το μέρισμα του ΔΣΑ κατά την περίοδο 2002-2013) :

Νέοι δικηγόροι

Το μέρισμα των νέων δικηγόρων από τον Ειδικό Διανεμητικό Λογαριασμό Νέων Δικηγόρων για την περίοδο 2004-2013, έχει ως εξής:

Original article: Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι δικηγόροι θα πάρουν φέτος το χαμηλότερο μέρισμα της τελευταίας 10 ετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα