Πειθαρχικό ΕΣΗΕΑ: Διέγραψαν δημοσιογράφους που είπαν “ναι” στο δημοψήφισμα! Η …σειρά του Αλέξη που υπόγραψε το μνημόνιο;

00:08 7/4/2016 - Πηγή: BankWars

Απίστευτη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να διαγράψει τρείς και να επιπλήξει(!) άλλους τέσσερις δημοσιογράφους που είχαν στηρίξει το “ΝΑΙ” την περίοδο πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015. Αυτό που μένει, είναι να …βγάλουν ανακοίνωση καταγγέλλοντας και τον Α.Τσίπρα, που μετά από

πιέσεις τροικανών και …λοιπών, έβαλε την υπογραφή του στο τρίτο μνημόνιο, αμέσως μετά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος…

Το πρωτοβλάθμιο πειθαρχικό όργανο, ΛΟΙΠΌΝ, της ΕΣΗΕΑ επέβαλε ποινή διαγραφής 18 μηνών στον διευθυντή ειδήσεων του ΣΚΑΪ Σταμάτη Μαλέλη, 12 μηνών στον γενικό διευθυντή του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε και 6 μηνών στον Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον ΣΚΑΙ, ενώ στην περίπτωση του Δημήτρη Οικονόμου κρίθηκε “μη ελεγκτέα λόγω αμφιβολιών”. Επίσης, επιβλήθηκε επίπληξη στους Όλγα Τρέμη, Μαρία Σαράφογλου, Μαρία Χούκλη και Μανώλη Καψή.

Αθωωτική ήταν η απόφαση για τους Γιάννη Πρετεντέρη (MEGA) και Δημήτρη Οικονόμου του Σκάι, οι οποίοι κατηγορούνταν για τη συμπεριφορά τους απέναντι τους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Πάνο Καμμένο.

Οι αποφάσεις ελήφθηκαν κατά πλειοψηφία, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι ψήφισαν υπέρ των διαγραφών και ποιοι κατά. Τα ονόματα των μελών του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι τα εξής:

Πρόεδρος
Αγγελική Γυπάκη

Τακτικά μέλη
Πόπη Χριστοδουλίδου
Γιώργος Μέρμηγκας
Κων/νος Κορέλλης
Ιωάννης Αποστολόπουλος

Αναπληρωματικά μέλη
Γιώργος Γκιώνης
Αικατερίνη Δουλγεράκη
Ελένη Ανδριανού
Άλκης Φιτσόπουλος
Χαρίλαος Τζανής

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει “απαράδεκτη” την απόφαση και τονίζει πως “Όταν οι δημοσιογράφοι φιμώνονται, τότε κινδυνεύει η Δημοκρατία”.

Για παραβίαση της ελευθερίας του λόγου, της πολιτικής έκφρασης και του Τύπου, κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος. “Το ζήτημα ελπίζω να φτάσει αμέσως ενώπιον των δικαστηρίων και αν χρειαστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”, τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook, ενώ προσθέτει ” Η ΕΣΗΕΑ αν ήθελε να προστατεύσει τη δεοντολογία και την ισηγορία και να επιβάλλει το διαχωρισμό είδησης και σχολίου έπρεπε να το κάνει εδώ και χρόνια απαντώντας στην διάχυτη απειλή του μονοφωνικού λαϊκισμού, της συνομωσιολογίας, της δημαγωγίας και της ανευθυνότητας”.

Για “πρωτοφανή” απόφαση μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόρδας, σημειώνοντας ότι μια δημοσιογραφική ένωση, “αντί να προασπίσει και να ενθαρρύνει την ελεύθερη διατύπωση γνώμης, επιχειρεί να χειραγωγήσει μέλη της”.

Την απόφαση καταδίκασε και η ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας πως “Η απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να διαγράψει ή να επιπλήξει δημοσιογράφους για μεροληπτική συμπεριφορά τις παραμονές του Δημοψηφίσματος αποτελεί σαφές πλήγμα για την ελευθεροτυπία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα