Σούπερ Λιγκ: Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ – Όλα τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Η μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο επί του ΠΑΟΚ σημάδεψε την 19 αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Η ΑΕΚ, επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Βάργκας

στο 33΄. Έτσι, η Ένωση εδραιώνεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης μετά από 19 αγωνιστικές, φτάνοντας τους 39 βαθμους, τέσσερις περισσότερους από τον Παναθηναϊκό και έξι από τον ΠΑΟΚ.
Με σαφή προσανατολισμό να χτυπήσει την ΑΕΚ στην κόντρα, ο ΠΑΟΚ είχε στήσει έναν «τοίχο» με διπλή ζώνη στην άμυνα. Το σύστημα έμοιαζε να λειτουργεί μέχρι που η Ενωση βρέθηκε σε θέση ισχύος με τον τρόπο που συνηθίζει να κάνει τις τελευταίες αγωνιστικές. Μια πολύ κρίσιμη απόκρουση του Ανέστη σε τετ-α-τετ με τον Ροντρίγκες στο 18΄ και στη συνέχεια ένα γκολ στην πρώτη της ευκαιρία!

Είναι (και) θέμα κυνισμού, αλλά κυρίως αφορά την προπονητική επίδραση στην επιθετική αποτελεσματικότητα. Στο 33΄ μετά από φάουλ του Μάνταλου και γύρισμα του Αρθο, ο Βάργκας έχασε το… άχαστο, όμως η μπαλά ξαναέφτασε σ΄αυτόν και από κοντά έγραψε το 1-0.

Το γκολ αυτό έφερε πλήρη ανατροπή του σκηνικού. Τώρα η ΑΕΚ περίμενε και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να επιτεθεί. Ομως, δεν μπορούσε. Ούτε η είσοδος του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ βελτίωσε τη δημιουργική-εκτελεστική εικόνα της ομάδας του, ούτε η ταχύτητα των Μακ, Ροντρίγκες είχε καταλυτικά αποτελέσματα. Πολύ εύκολα η Ενωση κρατούσε τη νίκη, την οποία θα μποορούσε να έχει «καθαρίσει» από το 65΄ αν ο Γιάκομπ Γιόχανσον είχε τελειώσει τη φάση σωστά, μόνος απέναντι στον Βελλίδη, από την ασίστ του Γκάλο. Ή στο 75΄ με το πλασέ του Μάνταλου από την πάσα του Αραβίδη.

Στην κιτρινόμαυρη άμυνα δέσποζε η φυσιογνωμία του Δημήτρη Κολοβέτσιου, που έσπρωξε στην αφάνεια τον Κλάους Αθανασιάδη. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν σε τόσο κακή μέρα, που η ομάδα του βελτιώθηκε αμέσως μετά την αντικατάστασή του. Με τον Ζάϊρο αριστερό άκρο και τον Μακ στην κορυφή, η επίθεση λειτούργησε καλύτερα. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο στο τρίλεπτο 87΄-90΄ με διαδοχικά κόρνερ και (ακόμα) μία σπουδαία απόκρουση του Ανέστη στο 89΄ σε βολίδα του Κίτσιου.

Η βραδιά για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Μπερμπάτοφ που χτύπησε εκτός φάσης των Σιμόες. Ο Βούλγαρος ήταν εμφανώς εκνευρισμένος σε όλο το β΄ ημίχρονο κι αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πλέον ένα πρόβλημα μεγαλύτερο από την αποψινή ήττα.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Αρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (61΄ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (90+1΄ Μπουονανότε), Αραβίδης (90+1΄ Σοϊλέδης)

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Μιγκέλ Βίτορ (77΄ Ρικάρντο Κόστα), Τζαβέλας, Κοροβέσης, Τζιόλης (46΄ Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μακ, Αθανασιάδης (70΄ Ζαϊρο), Ροντρίγκες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: ΝΙΚΗ ΜΕ 2-0 ΣΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό. Μία εβδομάδα μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο στο «Απ. Νικολαίδης», η ομάδα του Στραματσόνι επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στην Βοιωτία σε αναμέτρηση για την 19η αγωνιστική της Super League.

Τα τέρματα του Παναθηναϊκού, ντεμπούτο με τα χρώματα του οποίου έκανε ο Εβαντζελίστα, σημείωσαν οι Μπεργκ (57`) και Εσιέν (78`).

Με τον Παναθηναϊκό να ασκεί συνεχή πίεση και τον Λεβαδειακό σε ρόλο κυρίως παθητικό κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Στο 2ο λεπτό, ο Μπεργκ προσπάθησε εξ επαφής να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα των Βοιωτών, αλλά ο Τσιτνώτας δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε την μπάλα την τελευταία στιγμή.

Στο 20` κοντινή κεφαλιά του Μπεργκ, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 33` ο Μουλόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα μετά τη σέντρα του Μπουμάλ, λίγο έλειψε να την στείλει στα δίχτυα του Τσιντώτα ο οποίος πάντως και σε αυτήν την περίπτωση αντέδρασε καλά.

Στο 37` ο Στιλ απέκρουσε με γροθιέτς το δυνατό σουτ του Μαχαίρα στη μοναδική ευκαιρία του Λεβαδειακού στο α` μέρος, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού είπε «όχι» σε κοντινό σουτ του Κουτρουμπή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης κι ενώ η μπάλα δεν απομακρυνόταν από την περιοχή του Λεβαδειακού, ο Εσιέν έκανε την προβολή σε κενή εστία, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με ακόμη μία ευκαιρία στο 41ο λεπτό, όμως το σουτ του Μπεργκ μπλόκαρε ο Τσιντώτας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών, αφού ο διαιτητής Δημητρόπουλος απαίτησε να κατέβει το πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με υβριστικό περιερχόμενο κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή. Με την παρέμβαση των ποδοσφαιριστών αλλά του τεχνικού επιτελείου, το πανό διπλώθηκε και ο Δημητρόπουλος έδωσε το «πράσινο φως» για να επανεκκινήσει η αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το ίδιο επιθετικό τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47` βολίδα του Εσιέν από μακριά απέκρουσε ο Τσιντώτας, στο 50`, βολέ του Πράνιτς πάνω στην κίνηση έδιωξε με γροθιές ο Τσιντώτας, ενώ στο 56` το σουτ του Μπέργκ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.

Η πίεση έφερε το γκολ για τον Παναθηναϊκό στο 57ο λεπτό. Από την εξαιρετική πάσα του Μπουμάλ, ο Μπεργκ από κοντά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1), οι οποίοι κλείδωσαν τη νίκη στο 78`. Από το γύρισμα του μέστο, ο Πέτριτς άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Εσιέν «κάρφωσε» με δυνατό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα των Βοιωτών (0-2).

Ο Λεβαδειακός ολοκλήρωσε τον αγώνα με δύο ευκαιρίες, η πρώτη στο 80` με σουτ του Μαχαίρα που απέκρουσε ο Στιλ και η δεύτερη στο 83` όταν το σουτ του Γιακουμάκη απέκρουσε εκ νέου ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Μπεν, Μαχαίρας, Μουλόπουλος (63` Γιακουμάκης), Μεντί, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μερεμπασβίλι (75` Μίνγκας), Μάντζιος, Νικολάου (52` Μάγκας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Εσιέν (80` Ταυλαρίδης), Κουτρουμπής, Αμπέντ, Μπεργκ (63` Πέτριτς), Ζέκα, Καλτσάς (70` Εβαντζελίστα) , Τελάντερ, Μέστο, Μπουμάλ, Πράνιτς

ΤΑ ΓΙΝΝΙΝΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΕ 2-0 ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Θριαμβευτικό ήταν το πέρασμα του ΠΑΣ Γιάννινα από το Περιστέρι. Με τέρματα των Μανιά στο 72ο λεπτό και Τσουκαλά στο 89ο, η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου σε αναμέτρηση για την 19η ημέρα της Super League. Αυτή ήταν η δεύτερη εφετινή εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Πετράκη την ίδια στιγμή που ο Ατρόμητος παρέμεινε χωρίς νίκη στους τρεις τελευταίους αγώνες.

Δύο ευκαιρίες, όλες για λογαριασμό του Ατρομήτου, σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Στο 8ο λεπτό, ο Ναπολεόνι έκανε διαδοχικές προσποιήσεις στον Τζημόπουλο μέσα στην περιοχή και σούταρε από πλάγια αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ 20 λεπτά αργότερα, ο Μπίτολο γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά, ο Ούμπιδες έκανε το σουτ με το εξωτερικό, η μπάλα βρήκε και στα πόδια του Μιχαήλ και πέρασε άουτ.

Η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα της Ηπείρου ήρθε στο 52ο λεπτό, όταν το δυνατό σουτ του Μανιά έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ, για να έρθει η φάση του 72ου λεπτού όταν ο ΠΑΣ μπήκε στη θέση του οδηγού στο σκοράρισμα. Ο Μανιάς έπιασε στον «ύπνο» την άμυνα των γηπεδούχων και μετά από μίνι κούρσα πλάσαρε άψογα τον Γκορμπούνοφ δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του (0-1).

Στο 77`, ο Μανιάς έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αλλά το πλασέ που επιχείρησε από τα πλάγια δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μπρίτο προτίμησε να περάσει τον Περιστερίδη αντί να τον πλασάρει, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να τον σταματά σώζωντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε το θριαμβευτικό πέρασμα από το Περιστέρι ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, όταν ο Κοζορώνης βρήκε με κεφαλιά τον Τσουκαλά μέσα στην περιοχή κι εκείνος με γυριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά (71` Πίτου Γκαρσία), Κοντοές (63` Γροντής), Ούμπιδες, Μπρίτο (84` Μπαστάκος), Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Ουσέρο, Παπαδόπουλος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Μανιάς (90+1` Μπέριος), Τζημόπουλος, Ίλιτς (81` Κοζορώνης), Λίλα (69` Καρανίκας), Ακόστα, Στρούνα.

ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ μέσα στη Βέροια κέρδισε με 1-0 την τοπική ομάδα χάρη στο τέρμα του Βιγιαφάνες στο 12ο λεπτό. Το προηγούμενο εκτός έδρας «τρίποντο» του Παναιτωλικού ήταν από τον περασμένο Αύγουστο, όταν είχε επικρατήσει του Αστέρα στην Τρίπολη.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

—Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Ξάνθη αλλά τελικά ο Πουλίδο έδωσε τη λύση έπειτα από ασίστ του Φορτούνη Με τη νίκη αυτή στο Γ.Καραισκάκης, ο Ολυμπιακός έφτασε στην 18η νίκη του σε 19 αγωνιστικές.

—-Η Καλλονή επικράτησε του Πανθρακικού με 2-0

—-Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχτηκαν Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης.

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής – Πλατανιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα