Στην Αθήνα τα πρώτα 139 ηλεκτρικά λεωφορεία – Άμεσα η δοκιμαστική λειτουργία τους

11:07 4/3/2024 - Πηγή: BankWars

Στην Αθήνα βρίσκονται πλέον τα πρώτα 139 Yutong ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αττικής, όπως είχαν εξαγγείλει πρόσφατα τόσο ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα 139 νέα ηλεκτρικά

λεωφορεία που θα ενταχθούν στον στόλο της Ο.ΣΥ έφτασαν στη χερσαία ζώνη του λιμένος Πειραιώς.@xrisalex #ΥΠΥΜΕ #σύγχρονες_υποδομές #έξυπνες_μεταφορές #εκσυγχρονισμός #βιώσιμη_ανάπτυξη #συγκοινωνιακό_έργο #ηλεκτρικάλεωφορεία #ΟΣΥ #αθήνα pic.twitter.com/IZmu1K1JWE

— Christos Staikouras (@cstaikouras) March 3, 2024

Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα μπουν αμέσως στο στάδιο του προβλεπόμενου μακροσκοπικού ελέγχου και στη συνέχεια 38 εξ αυτών στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας, χωρίς επιβάτες.

«Πρόκειται για ημέρα ορόσημο στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες, καθώς η ένταξη των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στα οχήματα της εταιρείας μας, εγκαινιάζει επισήμως την επόμενη ημέρα στις συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου… Η χρήση της ηλεκτροκίνησης, για πρώτη φορά στην χώρα μας, υλοποιεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Στέφανος Αγιάσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή έφτασαν και στη Θεσσαλονίκη τα 110 ηλεκτρικά οχήματα της κινεζικής Yutong.

Keywords
Τυχαία Θέματα