Τώρα σωθήκαμε! Ο Φώτης Κουβέλης λέει στην Αυγή “θα συμβάλω στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου”

Η πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, τονίζει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής».

“Μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, που κατάληξε με τη σημαντική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σε νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς, η κυβέρνηση αναλαμβάνει το δύσκολο έργο

της εξόδου της χώρας από την κρίση” τονίζει και επισημαίνει, για να τονίσει πως: «Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και οργανική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, χωρίς αποκλεισμούς, μεμψιμοιρίες και εγκλωβισμούς σε διαφορές του παρελθόντος».

ΧΘΕΣ…

Ο Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Φώτης Κουβέλης δεν αντέχει άλλο να είναι …άστεγος και ετοιμάζεται να στεγαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην πανελλαδική συνάντηση αντιπροσώπων της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Σ.Σ. την ξέρει κανείς;) ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει απέναντί της όχι μόνο τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, αλλά και την πίεση των εσωτερικών κύκλων και των μερίδων εκείνων του πολιτικού κόσμου, που θα ήθελαν η διακυβέρνηση αυτή να αποτελέσει ένα σύντομο διάλειμμα.

»Τα συνδυασμένα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση αυτές τις μέρες, για το προσχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε, υπογραμμίζουν αυτή την πραγματικότητα. Κόμματα που όχι απλώς υπερψήφισαν μνημόνια, αλλά που υποστήριζαν τις μνημονιακές αντιλήψεις ως τις μόνες ικανές για την ανάταξη της χώρας -θυμίζω την κοινή επωδό του μνημονιακού τόξου, σύμφωνα με την οποία “και να μην υπήρχε το μνημόνιο οφείλαμε να το έχουμε εφεύρει”- εμφανίζονται πλέον σε ρόλο τιμητή για να υποστηρίξουν τα εντελώς αντίθετα απ’ όσα υπερψήφιζαν το περασμένο καλοκαίρι, υποκύπτοντας, αυτοί, οι υποτιθέμενοι εχθροί του λαϊκισμού, σε μικροκομματικές λογικές και τυπικούς λαϊκισμούς».

Ο κ.Κουβέλης θεωρεί πως η συμφωνία της 12ης Αυγούστου, παρά τα σοβαρά και έντονα αρνητικά στοιχεία της και τη βαρύτητα των μέτρων που προβλέπει, μπορεί να σταθεροποιήσει τη χώρα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάκαμψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα