Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε στην 5η καλύτερη του κόσμου

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Maestro, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40 στο MEGA, μια ακόμη είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και στον τουρισμό.

Η πρώτη και μοναδική ως αυτή την ώρα ελληνική σειρά που επιλέχθηκε από το Netflix για παγκόσμια διανομή και έφτασε στο Top 10 των ξενόφωνων σειρών σε 18 χώρες στην πλατφόρμα, δεν έχει να επιδείξει μόνο καλή, ποιοτική μυθοπλασία και απολαυστικές ερμηνείες. Είναι και ένας μοναδικός τρόπος προώθησης των ομορφιών της χώρας ανά τον κόσμο. Το ησυχαστήριο του δημιουργού, οι υπέροχοι Παξοί, λειτούργησαν ως καμβάς πάνω στον οποίο έχτισε τους χαρακτήρες και το σενάριο του Maestro.

Τα γραφικά σπίτια των Παξών, τα ανεπανάληπτα σοκάκια της Κέρκυρας και οι σμαραγδένιες παραλίες συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό για τα εκατομμύρια τηλεθεατών που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη σειρά του MEGA εκτός συνόρων. Το Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη κατάφερε άλλωστε να βρεθεί στη θέση 403 της συνολικής κατάταξης σειρών και ταινιών του ψηφιακού κολοσσού, μεταξύ 18.214 τίτλων στο πρώτο εξάμηνο του περασμένου χρόνου. Συγκεκριμένα, το ελληνικό δράμα που καθήλωσε τους Έλληνες τηλεθεατές σημειώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης στο MEGA, έφτασε τα 41.100.000 streams στο πρώτο του ταξίδι ανά τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.

Η σημαντική αυτή απήχηση του Maestro συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη των παρθένων παραλιών του Ιονίου εκτός συνόρων. Στις αρχές Μαΐου, το World’s 50 Best Beaches, ένας οργανισμός που αναζητά τις ομορφότερες παραλίες ανά την υφήλιο, κατέταξε το εξωτικό Βουτούμι στην πέμπτη θέση με τις ομορφότερες ακροθαλασσιές που μπορεί να κολυμπήσει κανείς.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, που άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά τις ομορφιές της περιοχής, εντόπισε προ πολλού το ήσυχο και εκθαμβωτικό Βουτούμι, ένα κρυμμένο διαμάντι στους Αντίπαξους. Αυτός είναι και ο λόγος που εκεί πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα για τις ανάγκες του Maestro, τόσο για τα επεισόδια της πρώτης σεζόν, όσο όμως και για εκείνα που θα δούμε σε λίγες μέρες στο MEGA, στη δεύτερη σεζόν.

Το in.gr εξασφάλισε εικόνες από τα γυρίσματα του Maestro στην ονειρεμένη αυτή παραλία. Οι εικόνες από το Βουτούμι, όπου διακρίνονται οι πρωταγωνιστές Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου με φόντο το ηλιοβασίλεμα, προβλήθηκαν στο 8ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, ενώ όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η σειρά θα επιστρέψει στα καταγάλανα νερά του ονειρεμένου αυτού τοπίου.

Η παραλία Βουτούμι στην πέμπτη θέση των 50 καλύτερων παραλιών του κόσμου

Όπως έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση του αμερικανικού Forbes, κάθε χρόνο, το World’s 50 Best Beaches ζητά από χιλιάδες ταξιδιωτικούς επαγγελματίες να υποδείξουν τις αγαπημένες τους παραλίες και στη συνέχεια ο οργανισμός περιορίζει τη λίστα με παράγοντες που περιλαμβάνουν τη μοναδικότητα του περιβάλλοντος, το soundtrack της φύσης και λαμβάνει υπόψη πράγματα όπως το κατά πόσο τα νερά είναι αρκετά ήρεμα για κολύμπι και αν οι ειδυλλιακές παραλίες δεν έχουν πολύ κόσμο.

Πώς επιλέγονται οι καλύτερες παραλίες του κόσμου;

Κάθε χρόνο, απευθυνόμαστε σε χιλιάδες από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες του ταξιδιού στον κόσμο και τους ζητάμε να ψηφίσουν ποια πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη παραλία στον κόσμο. Στους ψηφοφόρους δεν δίνονται συγκεκριμένα κριτήρια για το τι κάνει μια παραλία την καλύτερη, αλλά τους ζητείται να περιγράψουν γιατί πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη. Κάθε ψήφος συνοδευόταν από μια πειστική περιγραφή, προσθέτοντας βάθος στη διαδικασία επιλογής και διασφαλίζοντας ότι η ψήφος ήταν ιδιαίτερα προσεκτική.

Καθώς πολλές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί, ο τελικός μας κατάλογος δεν βασίζεται αποκλειστικά στις ψήφους που δόθηκαν. Ο αριθμός των ψήφων που λαμβάνει μια παραλία συμβάλλει στην εμφάνισή της στον κατάλογό μας καθώς και στην κατάταξή της. Για να συμπεριληφθεί στον ετήσιο κατάλογό μας, μια παραλία πρέπει να λάβει τουλάχιστον μία ψήφο.

Μόλις συγκεντρωθούν όλες οι ψήφοι, η ομάδα μας εξετάζει διεξοδικά κάθε υποβολή και συζητά τα πλεονεκτήματα κάθε παραλίας που έλαβε ψήφο. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με τους αξιοσέβαστους Πρεσβευτές Παραλιών μας, μια προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα ατόμων που φημίζονται για τις εκτεταμένες ταξιδιωτικές τους εμπειρίες ιδιαίτερα στις κορυφαίες παραλίες του κόσμου. Κάθε Πρεσβευτής έχει το προνόμιο να προτείνει τρεις παραλίες, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τη δεξαμενή των υποψηφίων μας.

Στη συνέχεια, καταρτίζουμε τον τελικό μας κατάλογο με βάση τα συγκεκριμένα κριτήριά μας:

Μοναδικότητα: Το τοπίο που περιβάλλει αυτή την παραλία την καθιστά πολύ μοναδική.

Άγρια φύση: Είναι πιθανό να συναντήσετε απίστευτη άγρια ζωή σε αυτή την παραλία ή στο νερό.

Ανέγγιχτη: Αυτή η παραλία είναι πολύ μακριά από την πεπατημένη και βρίσκεται σε παρθένα κατάσταση.

Soundtrack της φύσης: Σε αυτή την παραλία, το μόνο πράγμα που θα ακούσετε είναι οι ήχοι του ωκεανού και της φύσης.

Εύκολη πρόσβαση: Τα νερά σε αυτή την παραλία είναι πολύ εύκολα στην πρόσβαση, με ήρεμα νερά και αμμώδη πυθμένα.

Συχνά ήρεμα νερά: Η θάλασσα σε αυτή την παραλία είναι συνήθως πολύ ήρεμη, γεγονός που διευκολύνει τη χαλάρωση στο νερό.

Δεν έχει πολύ κόσμο: Αυτή η παραλία δεν έχει ποτέ πολύ κόσμο, γεγονός που την καθιστά πολύ ήσυχη.

Συχνά ειδυλλιακή: Οι πιθανότητες για τέλειες ημέρες παραλίας είναι πολύ υψηλότερες από το μέσο όρο σε αυτή την παραλία.

Τι γράφει ο οργανισμός για την παραλία Βουτούμι

Αυτή η εντυπωσιακή, απομονωμένη παραλία στους Αντίπαξους είναι προσβάσιμη κυρίως με σκάφος, πράγμα που εξασφαλίζει την ησυχία και τα παρθένα νερά σε σύγκριση με τις πιο προσβάσιμες ελληνικές παραλίες. Η παραλία Βουτούμι φημίζεται για τα καταγάλανα νερά της και το όμορφο μείγμα από βότσαλα και ψιλή λευκή άμμο, που βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός απότομου, καταπράσινου λόφου.

Τα κυπαρίσσια φτάνουν μέχρι την ακτή, δημιουργώντας μια καταπληκτική ατμόσφαιρα μεσογειακού νησιού. Οι γύρω λόφοι προσφέρουν γραφικά μονοπάτια και σημεία με εξαιρετική θέα. Τα νερά εδώ είναι ρηχά και ζεστά, ιδανικά για κολύμπι και παραμονή στο νερό για ώρες κάτω από τον ήλιο. Με τη φυσική ομορφιά και το γαλήνιο περιβάλλον του, το Βουτούμι είναι ένα ξεκάθαρο φαβορί για μια ειρηνική απόδραση στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η λίστα εδώ

To Maestro επιστρέφει στο MEGA

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έβαλε στο χαρτί τη συνέχεια της ιστορίας του «Maestro», δίνοντας πνοή στους ήρωες μετά τη δολοφονία του Χαράλαμπου που έγραψε και τον επίλογο της α’ σεζόν.

Οι συντελεστές της σειράς του MEGA συναντήθηκαν ξανά το περασμένο καλοκαίρι και ξεκίνησαν τα γυρίσματα σε Αθήνα, Κέρκυρα και φυσικά στους Παξούς.

Καταπράσινα τοπία, σμαραγδένια νερά και ένας έναστρος ουρανός πάνω από τη μεγάλη πόλη είναι μόνο μερικά από τα σκηνικά που πλαισιώνουν τους χαρακτήρες του «Maestro» που θα μπουν και πάλι στις ζωές μας, μέσα από τη μικρή οθόνη.

Η δεύτερη σεζόν αποτελείται από 6 επεισόδια, με την πρώτη ελληνική σειρά που αποκτήθηκε για παγκόσμια διανομή από το Netflix, να κάνει πρεμιέρα στο MEGA, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 22:40.

Keywords
Τυχαία Θέματα