«Ημέρα της Ευρώπης»: Oι Μαθητικές Εφημερίδες του Βήματος συμμετέχουν ενεργά στην γιορτή της Δημοκρατίας

Την Κυριακή στις 12 Μαΐου 2024, το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ευρώπης», στην οποία θα συμμετέχουν οι Μαθητικές Εφημερίδες του Βήματος και θα παρουσιάσουν σε πάνελ το θέμα «Η Δημοκρατία ως Πυλώνας Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία ως θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η παρουσίαση των Μαθητικών Εφημερίδων του ΒΗΜΑΤΟΣ και των υπολοίπων δημοσιογραφικών

μέσων της Alter Ego Media (104,6 My Radio, MEGA, tovima.gr) θα πραγματοποιηθεί στο σύγχρονο χώρο «Anassa City Events», ώρα 13.00- 14.30.

Η σπουδαία γιορτή της Ευρώπης και της Δημοκρατίας

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Νιόβη Ρίγκου και από τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Κώστα Τσουτσοπλίδη.

Στη συνέχεια, θα προβληθεί ένα εισαγωγικό βίντεο, με τις απόψεις μαθητών και μαθητριών για τους θεσμούς της Ε.Ε., αλλά και με το αν οι κάλπες «ελκύουν» τελικά τους νέους ενόψει των Ευρωεκλογών.

Έπειτα, θα ακολουθήσει βίντεο με τα παιδιά των υπολοίπων πόλεων που συμμετείχαν στην έκδοση της μαθητικής εφημερίδας του ΒΗΜΑΤΟΣ, ενώ στην πορεία θα πραγματοποιηθεί μία αναδρομή στην εξέλιξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, από την εφημερίδα, στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τελικά στο Διαδίκτυο.

Την αναδρομή αυτήν θα πλαισιώσουν σχετικά βίντεο και τέσσερα πάνελ με εκπροσώπους από κάθε μέσο ενημέρωσης (την αρχισυντάκτρια ελεύθερου ρεπορτάζ και υπεύθυνη για την έκδοση των Μαθητικών Εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ», κ. Μάρνυ Παπαματθαίου, τον ραδιοφωνικό παραγωγό του «104,6 My Radio», κ. Χάρη Χρονόπουλο, την παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του «MEGA», κ. Κατερίνα Παναγοπούλου και τον Head of Digital Storytelling του «tovima.gr», κ. Γιώργο Πολυμενέα). Η εκδήλωση θα γίνει υπό την παρουσίαση της δημοσιογράφου του «MEGA», Κωνσταντίνας Ζαντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα