Πώς ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μετά την… ηλιοθεραπεία μπορεί να σας προσθέσει χρόνια

Μικρές παράξενες αλλαγές, όπως η αποφυγή του καμένου τοστ μέχρι η αγορά φυτών εσωτερικού χώρου, μπορούν να έχουν εκπληκτική επίδραση στην υγεία μας.

Ο Άγγλος καθηγητής ογκολόγος Robert Thomas έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 δοκιμές και μελέτες για πράγματα που μπορούν να  μας βοηθήσουν να ζήσουμε καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και λέει ότι τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Από το να πίνετε κόκκινο κρασί μετά το μαύρισμα μέχρι να πετάξετε το καμένο τοστ,

σας έχουμε έξι εύκολους τρόπους για να προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας.

Μέσω της βελτίωσης του τρόπου ζωής, περίπου το 45% των καρκίνων και το 80% των πρόωρων καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων μπορούν να προληφθούν.

Ο καθηγητής Thomas, συγγραφέας του βιβλίου «How To Live», δήλωσε στη Sun: «Τα γονίδια με τα οποία γεννιόμαστε αποτελούν παράγοντα για το πότε θα πεθάνουμε, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορείτε να τα επηρεάσετε. Έτσι, ακόμη και αν έχετε κληρονομήσει αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, μπορείτε να τον μειώσετε προάγοντας τα υγιή γονίδια και καταστέλλοντας τα κακά μέσω των επιλογών του τρόπου ζωής».

«Υπάρχουν πολλές εφικτές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε και να επιμηκύνουμε τα υγιή μας χρόνια» λέει.

Αγοράστε φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά και τα δέντρα είναι βασικοί παραγωγοί οξυγόνου.

Φέρνοντας φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σας, μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα, να απομακρύνετε τις τοξίνες, να μειώσετε την απειλή των ασθενειών και να ενισχύσετε την προσοχή σας, επίσης.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου παράγουν οξυγόνο και απομακρύνουν το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα.

Το χώμα αφαιρεί χημικά συστατικά που μπορεί να παραμένουν από υγρά καθαρισμού, καλλυντικά και χρώματα.

Αυτό θα βοηθήσει σε προβλήματα όπως το άσθμα καθώς και σε φλεγμονές.

Μελέτες δείχνουν ότι τα φυτά σε σχολεία και χώρους εργασίας ενισχύουν τη συγκέντρωση και τα κίνητρα.

Να τρώτε πικάντικο φαγητό

Τα βότανα και τα μπαχαρικά έχουν θαυμάσιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να προστατεύσουν από παθήσεις όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και η άνοια.

Έτσι, η προσθήκη τους στο φαγητό αποκομίζει σημαντικά οφέλη.

Μια επταετής μελέτη σε σχεδόν 500.000 άτομα στην Κίνα διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν πικάντικα φαγητά που περιείχαν τσίλι μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν κατά 10%  χαμηλότερο ποσοστό θανάτου σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν.

Ο κίνδυνος ήταν 14% χαμηλότερος για όσους έτρωγαν πικάντικες τροφές από τρεις έως επτά ημέρες την εβδομάδα.

Πετάξτε το καμένο τοστ

Όσο πιο μαύρο είναι το τοστ, τόσο περισσότερες καρκινογόνες ουσίες περιέχει.

Και προτιμήστε ένα αυγό ή αβοκάντο αντί για οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη, όπως μαρμελάδα ή μαρμελάδα.

Η χειρότερη στιγμή για να φάτε ζάχαρη είναι με άδειο στομάχι, καθώς προκαλεί μια αλυσιδωτή επίδραση στη γλυκόζη και την ινσουλίνη στην κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό προκαλεί κόπωση, υπερβολικό τσιμπολόγημα, αύξηση βάρους, αποθάρρυνση για άσκηση και κακή απόδοση.

Η ζάχαρη τροφοδοτεί επίσης τα «κακά» βακτήρια στο έντερο, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και καρκίνο.

Προτιμήστε κόκκινο κρασί μετά την ηλιοθεραπεία

Ενώ το ηλιακό έγκαυμα και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος, ο χρόνος παραμονής στην ύπαιθρο αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης D.

Η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών και βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του καρκίνου στο στομάχι, τον προστάτη και τον οισοφάγο.

Εν τω μεταξύ, τα δεδομένα δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε πολυφαινόλες μπορεί να μετριάσει τη βλάβη του δέρματος κατά 20 έως 30%.

Το κόκκινο κρασί είναι γεμάτο ρεσβερατρόλη, έναν τύπο πολυφαινόλης με θεραπευτικές ιδιότητες.

Η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου ή η εφαρμογή ελαιολάδου στο δέρμα μετά από παραμονή στον ήλιο συμβάλλει επίσης στη μείωση του κινδύνου μετάλλαξης των γονιδίων σας.

Αλλάξτε διαδρομή

Το να κάνουμε ποδήλατο, να περπατάμε ή να οδηγούμε καθημερινά μέσα από σημεία με μεγάλη κυκλοφορία μπορεί να είναι επιβλαβές, επειδή αναπνέουμε αέρα γεμάτο καυσαέρια και ρύπους.

Αν αλλάξετε ολόκληρη ή μέρος της διαδρομής σας για να περάσετε κάποιες μέρες από ένα πάρκο, θα μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου της μύτης και των πνευμόνων, αναπνευστικών προβλημάτων και στειρότητας που προκαλούνται από το φορτίο οιστρογόνων που αφήνουν στον αέρα αυτοί οι ρύποι.

Αν οδηγείτε σε μια πολυσύχναστη διαδρομή, κρατήστε τα παράθυρά σας ανοιχτά – είναι καλύτερο από το να αναπνέετε ανθυγιεινό αέρα.

Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε μια πολυσύχναστη διαδρομή με τα πόδια, δοκιμάστε μια μάσκα κατά της ρύπανσης.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας

Όλοι συνδέουν το βούρτσισμα των δοντιών τους με την αποφυγή κηλίδων, αλλά η διατήρηση των δοντιών και των ούλων σας υγιή μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε τον καρκίνο ή την άνοια σε 20 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα