Πρόκληση από τη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας: Ορκίστηκε λέγοντας τη χώρα «Μακεδονία»

Σκέτο «Μακεδονία» και όχι με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ανέφερε κατά την ορκωμοσία της η νέα πρόεδρος της γείτονας χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα.

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα προχώρησε σε αυτήν την προκλητική κίνηση παρότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο απήγγειλε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής Γιόβαν Μίτρεσκι, που είχε κληθεί η νέα πρόεδρος

να επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία Σοφία Φιλιππίδου

Η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία Σοφία Φιλιππίδου, η οποία είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση για την ορκωμοσία της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία που πραγματοποίησε ότι «θα σεβαστώ αυτή τη Βουλή, θα ξεχάσω τις κακές στιγμές, θα θυμάμαι μόνο τις καλές. Θα είμαι πρόεδρος και της αριστεράς και της δεξιάς. Θα είμαι πρόεδρος όλων των πολιτών, δεν θα κάνω διάκριση μεταξύ τους. Θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τις χιλιάδες ψήφους που έλαβα, που είναι η μεγαλύτερη υποχρέωση που είχα στη ζωή μου. Θα κάνω τα πάντα για να τις δικαιώσω. Είναι ώρα για ενότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών για την πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας.

Δείτε βίντεο από την ορκωμοσία:

Достојна и горда МАКЕДОНИЈА!

Историски момент, честитки од срце!#НикогашСевернаСамоМакедонија pic.twitter.com/LXvqAVxHNg

— Боби (@BatmanSaysT) May 12, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα