Nemo Mettler: Ποιο είναι το πρώτο non binary άτομο που κέρδισε στην Eurovision

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το τραγούδι της Ελβετίας για την φετινή Eurovision, θεωρούνταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη. Το Nemo Mettler με το κομμάτι «The Code» κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των φανατικών θαυμαστών του μουσικού διαγωνισμού και στον χθεσινό τελικό πήρε τη νίκη.

Στις πρώτες του δηλώσεις αφού κέρδισε, το Nemo ανέφερε: «Ευχαριστώ όλους όσοι δούλεψαν για το τραγούδι. Συνέβη πέρυσι και εγώ το έγραψα για να το δώσω σε κάποιον άλλον καλλιτέχνη.

Και

όταν μου είπαν να το πω εγώ, απάντησα ότι δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αλλά πως θα έδινα μία ευκαιρία και τελικά κατέληξα να γράφω ένα από τα πιο δημιουργικά τραγούδια που είχα γράψει ποτέ.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που κατάφερα να έχω αυτό το κομμάτι της τέχνης, που είναι τόσο ξεχωριστό και μοναδικό τραγούδι. Η ομάδα που με ακολούθησε ήταν γεμάτη αγάπη και χαρά και αυτό είναι που θέλω να κρατάω μέσα μου ως ανάμνηση».

Ποιο είναι το Nemo Mettler

To Nemo Mettler γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του 1999 στο Μπιλ/Μπιέν της Ελβετίας και ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική, έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία στην χώρα του. Είναι ιδιαίτερα γνωστό τραγουδιστ@ και παίζει τρία μουσικά όργανα και συγκεκριμένα βιολί, πιάνο και ντραμς.

Τον Νοέμβριο του 2023, το Nemo ανακοίνωσε σε άρθρο στην SonntagsZeitung ότι αυτοπροσδιορίζεται ως non binary (μη δυαδικό άτομο). Μάλιστα το τραγούδι «The Code», όπως έχει δηλώσει αφορά «το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα.

Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non-binary».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι γράφτηκε από το Nemo και τρεις άλλους τραγουδοποιούς και κυκλοφόρησε στις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Εκτός του «The Code», άλλα τραγούδια που έχει κυκλοφορήσει το Nemo είναι τα: «Style», «Du», «Certified Pop Queen», «Be like You», «Falling Again», «Kunstwärch» και «Dance With Me».

Πηγή: www.enikos.gr

The post Nemo Mettler: Ποιο είναι το πρώτο non binary άτομο που κέρδισε στην Eurovision first appeared on markos.tv |.

Keywords
Τυχαία Θέματα