8 μυστικά για να ασκείστε πιο έξυπνα στον διάδρομο, όχι πιο έντονα

Αυτά είναι τα μικρά μυστικά για να αυξήσετε την ταχύτητά σας στον διάδρομο και την καύση θερμίδων στο γυμναστήριο.

1 Βάλτε δύναμη στα χέρια
Η κίνηση των χεριών μπρος-πίσω (όχι απλώς δίπλα στα πλευρά) με ομαλή κίνηση βελτιώνει την ισορροπία και το συντονισμό, που κάνει πιο εύκολη την αύξηση του ρυθμού σας. Οι δρομείς κινούν τα χέρια για να δώσουν ώθηση στα πόδια. Ακολουθήστε το παράδειγμά τους, κρατώντας τα χέρια σας σε ορθή γωνία, με τις παλάμες κοντά στο ύψος των γοφών.

2 Βρείτε το ρυθμό σας
Για να αποκτήσετε ταχύτητα, πρέπει να μικρύνετε το βήμα σας. Μετρήστε πόσες φορές προσγειώνεται

το δεξί πέλμα σας: προσπαθήστε να είναι 46 με 48 φορές σε 30 δευτερόλεπτα. Στην αρχή θα σας φανεί περίεργο, αλλά μόλις το συνηθίσετε, θα σας φαίνεται φυσιολογικό.

3 Προσγειωθείτε στη μέση του πέλματός σας
Οι κραδασμοί στις φτέρνες (όταν προσγειώνεστε με τις φτέρνες) μπορεί να καταπονήσουν τα γόνατα. Κάντε την κίνηση πιο αποτελεσματική και ομαλή πατώντας στη μέση του πέλματος και μετά στα δάχτυλα. Θα σας φανεί πιο εύκολος ο βηματισμός, οπότε θα αντέχετε για περισσότερη ώρα.

4 Ανεβάστε την κλίση
Το περπάτημα στο δρόμο είναι 10 με 15% πιο δύσκολο από το τρέξιμο στο διάδρομο, γιατί πρέπει να ανεβείτε ανηφόρες, να περπατήσετε σε ανώμαλο έδαφος και να αντισταθμίσετε την αντίσταση του αέρα. Κάντε το ίδιο και στο γυμναστήριο, ανεβάζοντας την κλίση κατά 1%.

5 Μείνετε στο κέντρο
Κανονίστε έτσι τη θέση σου ώστε να τρέχετε στη μέση του ιμάντα. Οι περισσότεροι, όταν τρέχουν πολύ κοντά στον πίνακα των ενδείξεων, σηκώνουν τα χέρια πιο ψηλά απ’ όσο χρειάζεται, πράγμα που προκαλεί ένταση στο λαιμό και τους ώμους.

6 Κρατάτε ίσιο το κεφάλι
Ακόμα κι αν έχει την αγαπημένη σας σειρά, αντισταθείτε στον πειρασμό να κοιτάτε την τηλεόραση πάνω απ’ το διάδρομο. Αν κοιτάτε προς τα πάνω, ο κορμός σας θα γείρει προς τα πίσω, διώχνοντας το βάρος από τους γοφούς. Έτσι το βάρος σας θα πέσει προς τα πίσω, δυσκολεύοντάς σας να πηγαίνετε μπροστά.

7 Γείρετε λιγάκι
Σταθείτε ίσια όταν τρέχετε, αλλά γείρετε το κορμί ελαφρώς μπροστά. Έτσι, η βαρύτητα θα σας βοηθήσει να προχωράτε μπροστά και να αυξήσετε την ταχύτητά σας με μικρή προσπάθεια.

8 Αυξήστε την καύση θερμίδων
Κάψτε περισσότερες θερμίδες με αυτό το διαλειμματικό πρόγραμμα:

Κάντε ζέσταμα για πέντε λεπτά
0,3 χλμ. σε εύκολο ρυθμό
0,3 χλμ. σε μέτριο ρυθμό
0,3 χλμ. σε δύσκολο ρυθμό
0,3 χλμ. σε πολύ δύσκολο ρυθμό
Επαναλάβατε την αλληλουχία 3 φορές
Χαλαρώστε για πέντε λεπτά

Το μυστικό

Ο διάδρομος τρεξίματος είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για αερόβια γυμναστική. Μπορείτε να βαδίσετε με αργό, μέτριο ή γρήγορο ρυθμό, να κάνετε τζόκινγκ, να τρέξετε γρηγορότερα, να προσαρμόσετε την κλίση ώστε να προσομοιάσετε την κίνηση της ανάβασης σε ανώμαλο έδαφος (χωρίς πέτρες κι εμπόδια!)

The post 8 μυστικά για να ασκείστε πιο έξυπνα στον διάδρομο, όχι πιο έντονα appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα