Αυτά τα φλαβονοειδή αναστέλλουν τη γήρανση και διατηρούν την ευεξία μας!

Μπορούμε να αναστείλουμε τη γήρανση; Τα φλαβονοειδή Λουτεολίνη, Κουερσετίνη και Απιγενίνη, είναι η φυσική απάντηση στη γήρανση και τη διατήρηση της ευεξίας.

Σφριγηλό δέρμα, γερό σώμα, και πνεύμα, είναι χαρακτηριστικά της νεότητας που θα θέλαμε να διατηρήσουμε εφόρου ζωής. Απέναντί μας όμως στέκεται ο χρόνος, που μας οδηγεί αναπόφευκτα στη γήρανση. Τα φλαβονοειδή ξεχωρίζουν ανάμεσα στα φυσικά μέσα που μπορούν να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να αναστείλουμε τους μηχανισμούς της γήρανσης. Τα φυσικά συστατικά του Lunqa, Λουτεολίνη, Κουερσετίνη, και Απιγενίνη, με τις ισχυρές αντιοξειδωτικές και

αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους, είναι ο σύμμαχός μας στην κατάκτηση και διατήρηση της ευεξίας.

Γιατί γερνάμε;

Η γήρανση είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που εξελίσσεται προοδευτικά. Ξεκινάει από τη θεμελιώδη μονάδα του οργανισμού μας, το κύτταρο. Όπως δείχνουν τα επιστημονικά δεδομένα, η γήρανση των κυττάρων επέρχεται από την ανισορροπία ανάμεσα στις βλάβες που αυτά υπόκεινται και στην ικανότητά τους να τις επανορθώνουν.

Η παραγωγή ελεύθερων ριζών είναι από τους κύριους παράγοντες πρόκλησης βλαβών στα ζωτικής σημασίας κυτταρικά συστατικά: το DNA, τα λιπίδια και τις πρωτεΐνες. Αυτά τα μόρια ή άτομα οξυγόνου, προέρχονται από φυσιολογικές διεργασίες των ίδιων των κυττάρων, και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως: οι διατροφικές τοξίνες, το κάπνισμα, οι περιβαλλοντικοί ρύποι, η υπεριώδης ακτινοβολία.

Τα κύτταρα μας είναι εξοπλισμένα με ποικίλους μηχανισμούς άμυνας τόσο για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, αλλά και την αποκατάσταση των βλαβών που αυτές προκαλούν. Μια ικανότητα όμως που μειώνεται στο πέρασμα του χρόνου. Το πρόβλημα που προκύπτει σταδιακά είναι η συσσώρευση ελεύθερων ριζών, που οδηγεί στο οξειδωτικό στρες. Τα κύτταρα αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στις αθροιστικές βλάβες και όταν πλέον δεν τα καταφέρνουν μπαίνουν σε μια ειδική κατάσταση γήρανσης.

Τα γερασμένα κύτταρα δεν πολλαπλασιάζονται, ενώ ταυτόχρονα παράγουν ουσίες που προκαλούν μια ήπια, χαμηλού βαθμού φλεγμονή. Μια κατάσταση που φθείρει τα ίδια και το περιβάλλον τους. Η συσσώρευση των βλαβών που προκαλούν πλέον σε επίπεδο ιστών και οργάνων, μας οδηγεί σταδιακά στην μείωση της φυσικής και πνευματικής μας κατάστασης. Φθορές που βλέπουμε στο δέρμα μας, αλλά και που νιώθουμε, όπως η μείωση της σωματικής και πνευματικής μας λειτουργικότητας.(1-5)

Που θα βρείτε τα συγκεκριμένα φλαβονοειδή;

Στο Lunqa, ένα μείγμα φυτικών φλαβονοειδών, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Χάρη στη συνεργιστική δράση των συστατικών του, είναι ένα προϊόν ιδιαίτερα χρήσιμο σε χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις, αυτοάνοσα νοσήματα, κ.α. Οι νευροπροστατευτικές ιδιότητες των συστατικών του το καθιστούν επίσης χρήσιμο σε παθήσεις εκφυλισμού, φλεγμονών και έντονου οξειδωτικού στρες του νευρικού συστήματος. Τα φλαβονοειδή που περιέχει εμφανίζουν επίσης και αντικαρκινογόνο, αντιβακτηριακή, αντι-ιική και αντιμυκητιακή δράση.

Πώς μας βοηθούν τα φλαβονοειδή του Lunqa;

Στη μάχη μας με το χρόνο και το αποτύπωμα που αφήνει στο σώμα μας, έχουμε πολύτιμους συμμάχους. Ο φυσικός τρόπος ζωής, που περιλαμβάνει την υγιεινή διατροφή, την άσκηση σώματος και πνεύματος, την αποφυγή καταχρήσεων, μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της ευεξίας και τη μακροβιότητα. Συγκεκριμένα στο θέμα της διατροφής, οι επιστήμονες μας παροτρύνουν για αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Ο λόγος είναι ότι περιέχουν φυσικές ουσίες με σημαντικές αντιγηραντικές δράσεις. Από αυτές ξεχωρίζουν τα λεγόμενα φλαβονοειδή. Ενώσεις που όπως δείχνουν οι επιστημονικές μελέτες εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το Lunqa, ένα καινοτόμο διατροφικό συμπλήρωμα, βασίζεται στις δράσεις των φλαβονοειδών Λουτεολίνη, Κουερσετίνη, Απιγενίνη. Φυσικά συστατικά που έχουν μελετηθεί ευρέως για τις ωφέλιμες δράσεις τους στην υγεία μας. Όσον αφορά στη αντιγήρανση, τα φλαβονοειδή του Lunqa συμβάλλουν στην αναστολή των πλέον σημαντικών μηχανισμών γήρανσης: του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας των κυττάρων ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Έτσι μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες, αλλά και τις βλάβες που αυτό προκαλεί. Αποτέλεσμα είναι η μείωση της συσσώρευσης γερασμένων κυττάρων. Επίσης, έχουν έντονες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αναστέλλοντας τις φθορές που προκαλούνται από τα γερασμένα κύτταρα. Αξιοσημείωτο είναι ότι φαίνεται πως ασκούν ανάλογες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις και στο νευρικό σύστημα. Μια σημαντική ιδιότητα που μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της πνευματικής μας ευεξίας.(6-9)

Lunqa: Φυσικές και Αποτελεσματικές Αντιγηραντικές Δράσεις

H Λουτεολίνη, η Κουερσετίνη, και η Απιγενίνη, δρουν σε κυτταρικό επίπεδο όπου βρίσκεται η θεμελιώδης έναρξη της γήρανσης. Έτσι, τα φυσικά φλαβονοειδή του Lunqa, μπορούν να μας βοηθήσουν όχι μόνο στην αναστολή των εκδηλώσεων της γήρανσης σε δέρμα και σώμα. Μπορούν να αναστείλουν τους βαθύτερους μηχανισμούς που προκαλούν τη γήρανση, συμβάλλοντας με ουσιαστικό τρόπο στη διατήρηση της ευεξίας, σωματικής και πνευματικής.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε https://bit.ly/3Ol8zCv 

Πηγές
Finkel T, Holbrook NJ. Oxidants, oxidative stress and the biology of ageing. Nature. 2000 Nov 9;408(6809):239-47. doi: 10.1038/35041687.Campisi J, Kapahi P, Lithgow GJ, Melov S, Newman JC, Verdin E. From discoveries in ageing research to therapeutics for healthy ageing. Nature. 2019;571(7764):183-192. doi:10.1038/s41586-019-1365-2Vatner SF, Zhang J, Oydanich M, Berkman T, Naftalovich R, Vatner DE. Healthful aging mediated by inhibition of oxidative stress. Ageing Res Rev. 2020 Dec;64:101194. doi: 10.1016/j.arr.2020.101194.Kumari R, Jat P. Mechanisms of Cellular Senescence: Cell Cycle Arrest and Senescence Associated Secretory Phenotype. Front Cell Dev Biol. 2021 Mar 29;9:645593. doi: 10.3389/fcell.2021.645593.Roger L, Tomas F, Gire V. Mechanisms and Regulation of Cellular Senescence. Int J Mol Sci. 2021 Dec 6;22(23):13173. doi: 10.3390/ijms222313173.Lim H, Heo MY, Kim HP. Flavonoids: Broad Spectrum Agents on Chronic Inflammation. Biomol Ther (Seoul). 2019 May 1;27(3):241-253. doi: 10.4062/biomolther.2019.034.Fan X, Fan Z, Yang Z, Huang T, Tong Y, Yang D, Mao X, Yang M. Flavonoids-Natural Gifts to Promote Health and Longevity. Int J Mol Sci. 2022 Feb 16;23(4):2176. doi: 10.3390/ijms23042176.Akter R, Afrose A, Rahman MR, Chowdhury R, Nirzhor SSR, Khan RI, Kabir MT. A Comprehensive Analysis into the Therapeutic Application of Natural Products as SIRT6 Modulators in Alzheimer’s Disease, Aging, Cancer, Inflammation, and Diabetes. Int J Mol Sci. 2021 Apr 17;22(8):4180. doi: 10.3390/ijms22084180.Domaszewska-Szostek A, Puzianowska-Kuźnicka M, Kuryłowicz A. Flavonoids in Skin Senescence Prevention and Treatment. Int J Mol Sci. 2021 Jun 25;22(13):6814. doi: 10.3390/ijms22136814.

The post Αυτά τα φλαβονοειδή αναστέλλουν τη γήρανση και διατηρούν την ευεξία μας! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα