Ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για το βήχα;

Σας πιάνει βήχας και δεν μπορείτε να σταματήσετε; Πριν τρέξετε να αγοράσετε καραμέλες που μαλακώνουν το λαιμό, δοκιμάστε να φάτε λίγο ψάρι ή αβγά.

Οι δύο αυτές τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη B12, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορίνο της Ιταλίας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί άνθρωποι, οι οποίοι έπασχαν από ανεξήγητο χρόνιο βήχα, παρουσίαζαν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης.

Τα νεύρα χρειάζονται τη Β12 για να λειτουργήσουν, κάτι που σημαίνει

ότι αν δεν λαμβάνετε αρκετή από αυτή τη βιταμίνη, μπορεί να αντιμετωπίζετε συχνά ερεθισμούς και φλεγμονές που προσβάλουν τους αναπνευστικούς αεραγωγούς.

Αναγνωρίστε το βήχα σας
Εάν η ενόχληση αποτελεί εμπόδιο στην ομαλή αναπνοή, μπορεί να οφείλεται επίσης και σε κάποια από τις παρακάτω αιτίες.

1. Αλλεργία/κρυολόγημα: Ο βήχας στην περίπτωση αυτή είναι είτε ξηρός είτε υγρός και είναι συνήθως πιο έντονος το βράδυ και νιώθουμε ένα «γαργαλητό» στο λαιμό.

2. Άσθμα: Ο βήχας είναι ξηρός και συνοδεύεται από έναν ήχο που μοιάζει με συριγμό.

3. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ο βήχας είναι ξηρός και σπασμωδικός.

4. Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια: Ο βήχας είναι δυνατός και χρόνιος και συνοδεύεται από την παραγωγή βλέννας (κυρίως τις πρωινές ώρες).

5. Πνευμονία: Αρχικά ο βήχας είναι ξηρός, όμως μετά από μερικές ημέρες γίνεται υγρός και συνοδεύεται από την παραγωγή κιτρινωπής, πρασινωπής ή κοκκινωπής (με αίμα) βλέννας. Ο πυρετός, τα ρίγη, η δύσπνοια και ο πόνος κατά το βήχα είναι μερικά από τα συνήθη συμπτώματα της πνευμονίας.

6. Κοκκύτης: Ο βήχας είναι έντονος και παροξυσμικός (απότομη εισπνοή αέρα που ακολουθείται από επαναλαμβανόμενες προσπάθειες για βήχα).

Φροντίστε να λαμβάνετε τουλάχιστον 2.4 μικρογραμμάρια (mcg) της βιταμίνης καθημερινά από τροφές όπως:

πέστροφα 5.4 mcg τα 85 γραμμάρια,

αβγά: 0,6 mcg το 1 αβγό,

γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά: 1.5 mcg ανά κεσεδάκι.

Το μυστικό

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα βήχα για περισσότερες από 4 εβδομάδες επισκεφτείτε το γιατρό σας και εξετάστε τα επίπεδα της βιταμίνης Β12, αλλά και άλλες αιτίες που ενδεχομένως να έχουν προκαλέσει φλεγμονή στο αναπνευστικό σας.

The post Ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για το βήχα; appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα