Lidl: Στην υπηρεσία του Έλληνα καταναλωτή

Το 2016 ήταν για τη Lidl Hellas μια δημιουργική, δυναμική χρονιά με πολλές προκλήσεις και επιτυχίες.

Οπως τονίζει ο πρόεδρος διοίκησης της εταιρείας Ιάκωβος Ανδρεανίδης, «η Ελληνίδα και ο Ελληνας καταναλωτής μάς εμπιστεύτηκαν και μας επέλεξαν για τις καθημερινές τους αγορές και παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση ο τζίρος μας τους τέσσερις πρώτους μήνες του οικονομικού μας έτους, δηλαδή από αρχές Μαρτίου έως τέλη Ιουνίου

2016, αυξήθηκε σε καθαρές τιμές κατά 6,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τετράμηνο. Και μέχρι σήμερα, όμως, καταγράφει μια θετική πορεία και είμαστε πεπεισμένοι ότι το 2016 κρύβει μια θετική έκπληξη για τα μεγέθη μας».

Και συμπληρώνει: «Το τρέχον έτος λοιπόν προχωρήσαμε με ένα επενδυτικό πλάνο αξίας μεγαλύτερης των 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων μας, την επέκταση των αποθηκών μας αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων καταστημάτων. Εγκαινιάσαμε επίσης δύο καταστήματα νέας γενιάς (τον Ιούλιο άνοιξαν τα δύο πρώτα σε Αλικαρνασσό και Διαβατά), ενός νέου environmental branding concept καταστήματος, μιας πιο ελκυστικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής, η οποία χαρίζει στους καταναλωτές μια ευχάριστη και άνετη, αναβαθμισμένη εμπειρία αγορών και στους συνεργάτες μας περισσότερη λειτουργικότητα στην καθημερινή τους εργασία.

Οι καταναλωτές φαίνεται ότι έχουν αγκαλιάσει το νέο εγχείρημα και τα σχόλια που ακούν οι ίδιοι οι συνεργάτες μας από τους πελάτες μας καθημερινά μέσα στα καταστήματα είναι επαινετικά και ενθαρρυντικά. Επιπλέον δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας, περισσότερες από 450 εντός του έτους, απασχολώντας συνολικά περισσότερους από 5.300 εργαζομένους.

Oι συνεργάτες είναι πολύτιμοι για εμάς, γι' αυτό ανταμείβουμε τις προσπάθειές τους και αμείβουμε το σύνολο του προσωπικού μας με μισθούς άνω του μέσου όρου στην αγορά εργασίας. Ακολουθήσαμε πιστά, όπως άλλωστε κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, τις αρχές της φιλοσοφίας μας. Λειτουργούμε με βάση την αρχή της απλότητας και πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητα πάντα προς όφελος του καταναλωτή. Εκμεταλλευόμαστε την τεχνολογία στο μέγιστο και βελτιώνουμε την οργάνωση της εταιρείας καθημερινά.

Μειώνουμε σταθερά τα λειτουργικά μας έξοδα και κατά συνέπεια τις τιμές μας, γλιτώνουμε περιττά έξοδα από τον τρόπο που λειτουργούν τα καταστήματά μας και επιλέγουμε προσεκτικά τα προϊόντα μας ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Και όλα αυτά φυσικά με βασικό στόχο την προσφορά ποιοτικών προϊόντων στις πιο φθηνές τιμές προς όφελος των ελληνικών νοικοκυριών. Θέσαμε και θα συνεχίσουμε να θέτουμε βαρύτητα στην προώθηση και ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων, γι' αυτό και ενσωματώνουμε ολοένα περισσότερους νέους κωδικούς στην γκάμα μας.

Συνεργαζόμαστε σήμερα με αξιόλογο αριθμό προμηθευτών και παρόχων υπηρεσιών στην Ελλάδα και ο στόχος μας είναι να τον αυξάνουμε συνεχώς. Συγκεκριμένα, συνεργαζόμαστε με 3.321 Ελληνες προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών στη χώρα μας και όσον αφορά στην παροχή προϊόντων μόνιμης γκάμας συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 230 Ελληνες προμηθευτές.

Αναπτύξαμε ένα πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) εστιάζοντας στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στους συνεργάτες και τα προϊόντα. Σκοπός του προγράμματος ΕΚΕ της εταιρείας μας είναι να συνδυάσουμε τους εταιρικούς στόχους της επιχείρησης με τα οφέλη, σε ανθρώπινο και σε κοινωνικό επίπεδο».

Ποια τα σχέδιά σας για τη νέα χρονιά;

Για το 2017 το επενδυτικό πλάνο θα κινηθεί σε αντίστοιχα με τα περσινά μεγέθη και, εκτός από τις ανακαινίσεις των καταστημάτων και τον εκσυγχρονισμό των αποθηκών, περιλαμβάνει και την επέκταση του δικτύου. Πέρα λοιπόν από τα δύο καταστήματα νέας γενιάς που άνοιξαν το 2016, το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους ανοίγουν άλλα τρία σε Μεσσήνη, Λαμία και Φλώρινα. Ακόμη, εντός του νέου οικονομικού έτους θα ανοίξουν 10 επιπλέον καταστήματα νέας γενιάς σε περιοχές όλης της χώρας, όπως η Ν. Ιωνία Αττικής, η Λέσβος, η Κως κ.ά.

Αναδημοσίευση από την ειδική έκδοση Business Stories του Πρώτου Θέματος (1η Ιανουαρίου 2017)

Keywords
Τυχαία Θέματα