Δεύτερη εβδομάδα πτώσης για τη στερλίνα ενόψει του δημοψηφίσματος για το Brexit

Μεγαλώνουν οι πιέσεις που δέχεται η βρετανική στερλίνα καθώς πλησιάζει η ώρα του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρόλο που ακόμα δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, οι traders δίνουν «σήμα» ότι δεν είναι πολύ πιθανό ένα βιώσιμο ριμπάουντ για το βρετανικό νόμισμα.

Η στερλίνα υποτιμήθηκε για δεύτερη συνεχή εβδομάδα έναντι του ευρώ, καθώς οι διαπραγματεύσεις του Ντέιβιντ Κάμερον με τους

Ευρωπαίους αξιωματούχους συνεχίζονται.

Το νόμισμα κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 1,2% στις 76,99 πένες ανά ευρώ, την Παρασκευή. Τις τελευταίες 11 εβδομάδες, η στερλίνα έχει κλείσει 10 εβδομάδες πτωτικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το δημοψήφισμα μπορεί να διεξαχθεί ακόμα και τον Ιούνιο.

Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι υποστηρικτές του Brexit αυξάνονται. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov το 45% είναι υπερ της εξόδου, το 36% υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. και το 19% παραμένει αναποφάσιστο.

Στο μεταξύ, η οικονομία μετά και τις δυσοίωνες προβλέψεις των αναλυτών για τη μεταποίηση και τη βιομηχανική παραγωγή του Δεκεμβρίου δεν μπορεί να στηρίξει το νόμισμα.

«Η στερλίνα θα παραμείνει αδύναμη μέχρι να υπάρξει συγκεκριμένη ημερομηνία για το δημοψήφισμα. Τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι τα τελευταία που επηρεάζουν τη στερλίνα, βασικός καταλύτης είναι τα ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία και το Brexit» υποστηρίζει ο Viraj Patel, αναλυτής νομισμάτων στην ING Bank NV στο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα