Δείτε γιατί ένα στα τρία ακριβά αγορασμένα διαμερίσματα στη Nέα Υόρκη είναι άδεια

Το East Midtown Manhattan είναι μία περιοχή με τα πιο ακριβά διαμερίσματα στον κόσμο, με τον μέσο όρο διαμερίσματος στο εμπορικό κέντρο της Νέας Υόρκης να φτάνει, σύμφωνα με το Trulia, το 1 εκατ. δολάρια.

Μπορεί όμως η περιοχή να έχει κάποια από τα πιο ακριβά σπίτια του κόσμου, τι γίνεται όμως με το ανθρώπινο στοιχείο; Σύμφωνα με άρθρο του Patrick Radden Keefe στον New Yorker, τα πανάκριβα σπίτια στο East Midtown Manhattan είναι άδεια τον περισσότερο καιρό.

«Σύμφωνα με την στατιστική αρχή του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ υπάρχει

ένα ορθογώνιο από την 49η έως την 70η οδό και μεταξύ της 5η Λεωφόρου και της Park Avenue, όπου ένα στα τρία διαμερίμστα είναι άδεια για τουλάχιστον 10 μήνες το χρόνο», αναφέρει ο Keefe writes.

Όπως εξηγεί ο Keefe, η επένδυση σε real estate του Manhattan είναι μία επικεδής επιχείρηση για όσους δεν θέλουν απλά να... παρκάρκουν κάπου τα χρήματά τους.

Τα διαμερίσματα του East Midtown Manhattan όχι μόνο έχουν διατηρήσει την αξία τους στα χρόνια της κρίσης, αλλά σύμφωνα με το Trulia, ο μέσος όρος των τιμών ανά διαμέρισμα έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Εγκληματίες, διευθαρμένοι αξιωματούχοι και επιχειρηματίες που θέλουν να "ξεπλύνουν" τα χρήματά τους, τα τοποθετούν σε high real estate περιοχές όπως το East Midtown Manhattan, εξηγεί ο Keefe.

Στις 13 Ιανουαρίου το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί από εδώ και εμπρός νέες μεθόδους για να εξακριβώνει τις πολυτελείς real-estate αγοραπωλησίες, καθώς και νέα πρότυπα διαφάνειας για τις συναλλαγές σε Νέα Υόρκη και Μαϊάμι.

Η αμερικανική στατιστική υπηρεσία δεν έχει βρει κάποια σχέση μεταξύ των άδειων διαμερισμάτων και της δυνατότητας ανώνυμης αγοραπωλησίας, αποδεικνύεται όμως ότι η ιδιοκτησία ακινήτου στη Νέα Υόρκη δεν έχει άμεση σχέση με την ανάγκη στέγασης κάποιου αλλά αποτελεί ίδος επένδυσης ανάλογης με τα commodity.

Keywords
Τυχαία Θέματα