Έτοιμο να κατακτήσει την αγορά ομολόγων το bitcoin;

Σαράντα μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sacks και της Barclays έχουν εξετάση την υιοθέτηση ενος νέου συστήματος ώστε να διαπραγματεύονται επενδύσεις σταθερού εισοδήματος με τη χρήση του blockchain, ένα νέο σύστημα που στηρίζει το Bitcoin, όπως ανακοίνωσε η οικονομική τεχνολογική εταιρεία R3 CEV.

Το σύστημα Blockchain καταγράφει κάθε συναλλαγή με bitcoin και αποθηκεύει την πληροφορία σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, ώστε να μην είναι δυνατόν να παραποιηθεί οποιαδήποτε πληροφορία. Ωστόσο, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότιτο σύστημα δεν θα υιοθετηθεί σύντομα.

Δυνητικά πάντως, μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές περιπτώσεις για τις οικονομικές επιχειρήσεις, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι η εκκαθάριση των συναλλαγών.

Οι ειδικοί λένε ότι το σύστημα blockchain θα επιτρέπει τη διευθέτηση ενός μεγάλου αριθμού συναλλαγών που ο διακανονισμός θα γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά ή ακόμα και δευτερόλεπτα καθώς πρόκειται για μια περισσότερο ασφαλής διαδικασία, δεδομένου ότι κάθε συναλλαγή καταγράφεται και δεν μπορεί να παραποιηθεί. Αυτή τη στιγμή, μπορεί να χρειαστούν και ημέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα