Έτσι θα είναι τα ταξίδια στο μέλλον - διακοπές στο διάστημα, υποβρύχιες πόλεις και κινητά σπίτια

Οι διακοπές στο διάστημα και η δυνατότητα να ...παίρνει κανείς το σπίτι του μαζί στις διακοπές, είναι 2 μόνο από τις αλλαγές που είναι πολύ πιθανό να δούμε στα ταξίδια τα επόμενα 100 χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση SmartThings που δημοσιεύθηκε χθες.

Στο μέλλον προβλέπεται ότι ολόκληρες πόλεις θα δημιουργούνται κάτω την επιφάνεια της θάλασσας, με τη ζωή σε αυτές να διεξάγεται μέσα σε μια τεράστια φυσαλίδα, ότι οι ουρανοξύστες θα κάνουν το Σαρντ του Λονδίνου (ύψος 309,6 μ., το ψηλότερο κτίριο στη Ευρώπη) να μοιάζει με μικρογραφία ενώ θα κατασκευάζονται και τεράστια κτίρια έως 25 ορόφους κάτω

από την επιφάνεια του εδάφους.

Τα σπίτια θα εκτυπώνονται με τρισδιάστατους εκτυπωτές, ενώ τα drone θα μεταφέρουν το σπίτι στον τόπο διακοπών των ιδιοκτητών του.

Η έρευνα διεξήχθη από την εφαρμογή SmartThings της Samsung και συντάχθηκε από τον βρετανή επιστήμονα για το διάστημα Δρ. Maggie Aderin-Pocock, με τη βοήθεια ομάδας ειδικών στην οποία συμμετέχουν οι φουτουριστές αρχιτέκτονες και λέκτορες από το Πανεπιστήμιο του Ουέστμινστερ Mamou-Mani και Toby Burges, καθώς και οι πολεοδόμοι Linda Aitken και Els Leclerq.

«Μέσα στον ερχόμενο αιώνα θα δούμε εκρηκτικές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας», τόνισε ο Δρ. Aderin-Pocock. «Μόλις μια 10ετία πριν, τεχνολογίες όπως η SmartThings ήταν αδιανόητες, κι όμως σήμερα τέτοιες εφαρμογές της τεχνολογίας μας επιτρέπουν να παρατηρούμε, να ελέγχουμε και να διασφαλίζουμε τους χώρους στους οποίους ζούμε με τα άγγιγμα του smartphone», είπε.

Πηγή: tornosnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα