Η έρευνα για την "εξαφανισμένη" πτήση της Malaysia Airlines πλησιάζει το τέλος της

Η εξαφάνιση της πτήσης Malaysia Airlines MH370 τον Μάρτιο του 2014 ξεκίνησε μία τεράστια προσπάθεια ανεύρεσης των συντριμμιών σε μία περιοχή χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων θάλασσας και κόστους πολλών εκατομμυρίων. Η ομάδα που ψάχνει για τα συντρίμμια και τους 239 επιβαίνοντες δεν έχει βρει πολλά στοιχεία. Ως αποτέλεσμα, η International Civil Aviation Organization, ο παγκόσμιος φορέας για τις πολιτικές πτήσεις προσπαθεί να θεσπίσει κανόνα η οποίος θα υποχρεώνει την ανανέωση της τοποθεσίας του κάθε αεροπλάνου, κάθε 15 λεπτά, ενώ τα GPS

στα μαύρα κουτιά θα πρέπει να διαρκούν για 90 ημέρες, αντί για 30, σύμφωνα με πρόταση της ΕΕ. Οι δύο κανόνες, πάντως, δεν θα ισχύσουν πριν το 2018.

Ιδού κάποιοι χαρακτηριστικοί αριθμοί για την προσπάθεια ανεύρεσης του αεροπλάνου:

130 εκατομμύρια δολάρια κοστίζει η κάλυψη ολόκληρης της περιοχής ερευνών.

3 εκατομμύρια κομμάτια συνέθεταν το εξαφανισμένο Boeing 777.

120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι η ζώνη ερευνών, περίπου το ήμισυ του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα πλοία έχουν ακόμη να καλύψουν λιγότερα από 35.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

20 petabytes (20 εκατομμύρια gigabytes) είναι το μέγεθος των δεδομένων που έχουν συγκεντρώσει οι ερευνητές.

Ένα μόνο αντικείμενο του εξαφανισμένου MH370 έχει βρεθεί. Πρόκειται για κομμάτι από το φτερό του αεροπλάνου, το οποίο ξεβράστηκε στο νησί Reunion τον Ιούλιο, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την ζώνη ερευνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα