Εξαγριωμένοι αγρότες πολιορκούν τον Αποστόλου στην Κομοτηνή

Αποκλεισμένος στο κτίριο της πρώην νομαρχίας Ροδόπης βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου όπου διεξάγεται ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες εξαγριωμένοι αγρότες πολιορκούν το κτίριο και πετάνε αυγά, ενώ τα ΜΑΤ έχουν κάνει χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να τους απωθήσουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αγρότες ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο για να τους μιλήσει. Όταν εκείνος

δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο. Όμως το κλίμα όσο περνούσε η ώρα δυναμιτίζονταν.

Οι εξαγριωμένοι αγρότες προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο, ωστόσο τα ΜΑΤ για να τους αποτρέψουν έκαναν χρήση χημικών. Μετά από μισή ώρα επεισοδίων έξω από το κτίριο αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και μέσα στο κτίριο.

Την ίδια ώρα, δεκάδες αγρότες κατεβαίνουν από σήμερα στους δρόμους κόντρα στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες του Νομού Λαρίσης θα επιχειρήσουν μετά τις 12 το μεσημέρι να κινηθούν προς τα Τέμπη. Η προσυγκέντρωση των τρακτέρ θα γίνει στον κόμβο Γυρτώνης.

Παράλληλα, την Πέμπτη, αγρότες από την Καρδίτσα θα στήσουν το κύριο μπλόκο τους στην ΠΑΘΕ, στο ύψος της Νίκαιας. Στον Προμαχώνα βρίσκονται ήδη αγρότες από τις Σέρρες.

Στη Δυτική Μακεδονία συγκεντρώνονται δυνάμεις με στόχο να κατευθυνθούν μέσα στην εβδομάδα στον κόμβο της Κουλούρας. Αγρότες της Φθιώτιδας, σχεδιάζουν να κατευθυνθούν προς την εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του Κάστρου

Ανάλογες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται από σήμερα στην εθνική οδό, Πατρών - Πύργου από αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα