Ποιοι είναι οι οκτώ πλουσιότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη

Η Ευρώπη είναι η πατρίδα ορισμένων εκ των ισχυρότερων σε πολιτικό αλλά και οικονομικό επίπεδο χωρών του πλανήτη. Όμως μόλις οκτώ Ευρωπαίοι συγκαταλέγονται στους 50 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, διαθέτοντας περιουσίες που για τους υπόλοιπους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου αποτελούν άπιαστο όνειρο.

Άλλωστε οι οκτώ πλουσιότεροι άνθρωποι της Ευρώπης, διαθέτουν συνολική περιουσία ύψους 253,59 δισ. δολαρίων, ενώ είναι επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες και πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις της υφηλίου.

8. Leonardo Del Vecchio

Ο 80χρονος Ιταλός

επιχειρηματίας, διαθέτει προσωπική περιουσία ύψους 19,7 δισ. δολαρίων, θεωρείται αυτοδημιούργητος και είναι επικεφαλής της εταιρείας Luxxotica Group.

7. Dieter Schwarz

Ο 76χρονος Γερμανός, που δραστηριοποιείται στις λιανικές πωλήσεις, διαθέτει περιουσία ύψους 20,9 δισ. δολαρίων, σημαντικό μέρος της οποίας το έχει κληρονομήσει. Είναι ιδιοκτήτης της Schwarz Gruppe, ιδιοκτήτριας των γνωστών καταστημάτων Lidl.

6. Georg Schaeffler

Στα 51 του χρόνια ο Γερμανός επιχειρηματίας, απολαμβάνει περιουσία ύψους 22,2 δισ. δολαρίων και φυσικά τη διαχείριση του ομίλου Schaeffler Group.

5. Stefan Persson

Στα 68 του χρόνια ο Σουηδός επιχειρηματίας θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτυχημένος, καθώς η εταιρεία του, η γνωστή αλυσίδα πώλησης ενδυμάτων και υποδημάτων H&M κατακτά συνεχώς νέες αγορές. Η προσωπική του περιουσία φθάνει στα 26,7 δισ. δολάρια.

4. Bernard Arnault

Τα προϊόντα της LVMH είναι μεταξύ αυτών που εκατ. γυναίκες και όχι μόνο ονειρεύονται κάποτε να αποκτήσουν. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γάλλος επιχειρηματίας, ο οποίος στα 66 του χρόνια, είναι μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου και όχι μόνο της Ευρώπης, με προσωπική περιουσία ύψους 28,9 δισ. δολάριων.

3. Liliane Bettencourt

Η L'Oreal μάλλον δεν λείπει από καμία γυναικεία τσάντα και όπως είναι φυσικό έχει οδηγήσει στα ύψη και την περιουσία της 93χρονης ιδιοκτήτριάς της, το ύψος της οποίας υπολογίζεται στα 29 δισ. δολάρια.

2. Ingvar Kamprad

Το πιθανότερο είναι ότι σε κάθε σπίτι – ή τουλάχιστον στις χώρες στις οποίες λειτουργεί – υπάρχει ένα προϊόν αγορασμένο από τα ΙΚΕΑ. Έτσι ο 89χρονος Σουηδός επιχειρηματίας δεν είναι διόλου παράξενο να έχει συγκεντρώσει περιουσία ύψους 39,3 δισ. δολαρίων.

1. Amancio Ortega

Πιθανώς ο ορισμός της έκφρασης «επιτυχημένος επιχειρηματίας», ευρισκόμενος στη δεύτερη θέση και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στα 79 του χρόνια, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας λιανικών πωλήσεων Inditex – μητρικής της γνωστής σε όλους αλυσίδας Zara – διαθέτει προσωπική περιουσία ύψους 66,8 δισ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα