Προς κατάργηση η συνευθύνη μετόχων για οφειλές των ΑΕ

Την κατάργηση της αλληλέγγυας ευθύνης, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από πέρυσι για τους μετόχους εταιριών υπό διάλυση προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η ρύθμιση, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν γνωστοποιήθηκε πέρυσι το Μάρτιο, προέβλεπε ότι όποιος είναι μέτοχος με 10% σε κάποια Α.Ε. κινδύνευε να κληθεί να καταβάλλει φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές που οφείλει η εταιρία, ακόμη και αν δεν συμμετέχει στη διοίκησή της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Καθημερινή,

στο άρθρο 16 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι καταργείται η παράγραφος 2 του άρθρου 31 του νόμου 4321/2015. Μάλιστα, προβλέπεται η κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης από 21/3/2015, ημερομηνία κατά την οποία ξεκίνησε να ισχύει ο νόμος 4321.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη τη σύσταση αναπτυξιακού συμβουλίου το οποίο θ αποτελείται από δυο επιτροπές, την επιστημονική επιτροπή με 11 μέλη τριετούς θητείας, πρόεδρος της οποίας θα είναι ο υπουργός οικονομίας και την επιτροπή κοινωνικών εταίρων και δημόσιας διοίκησης με 19 μέλη και επίσης τριετή θητείας.

Keywords
Αναζητήσεις
καταργηση αλληλεγειας ευθυνης μετοχων
Τυχαία Θέματα