Σε τροχιά σταθεροποίησης η Wall Street

Έτοιμες να κλείσουν την τρίτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για το 2016 είναι οι αμερικανικές μετοχές, οι οποίες, όμως, κινούνται σταθεροποιητικά, με τους επενδυτές να επανεξετάζουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα στοιχεία για την ανεργία – με αύξηση των θέσεων εργασίας άνω του αναμενόμενου, αλλά σταθεροποίηση της ανεργίας στο 4,9% για τον Φεβρουάριο – έδειξαν ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ συνεχίζεται αλλά όχι με τόσο επιθετικό ρυθμό ώστε

να αναγκάσει τη Fed να προχωρήσει άμεσα σε μία ακόμη αύξηση επιτοκίων.

Σημειώνεται ότι η Fed συνεδριάζει στις 16 Μαρτίου.

Πτώση σχεδόν 0,5% για τις μετοχές εταιρειών κοινής ωφέλειας και ενέργειας, οι οποίες ασκούν πιέσεις στον S&P 500, ενώ πτωτική πορεία ακολουθεί και ο τίτλος της Microsoft (-0,97%), οδηγώντας χαμηλότερα και τον Nasdaq.

Το πετρέλαιο προσπαθεί να διατηρηθεί σε ανοδική πορεία με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται κατά 0,49% στα 34,66 δολάρια και το Brent να κινείται κατά 0,62% υψηλότερα στα 37,30 δολάρια.

«Νομίζω ότι ήταν μία καλή ανακοίνωση για την αγορά εργασίας. Με δεδομένες τις εκτιμήσεις για το β' εξάμηνο αναφορικά με την εταιρική κερδοφορία, αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι ταχύτερη ανάπτυξη», υπογραμμίζει ο Jeremy Klein, στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν 242.000 νέες θέσεις εργασίας, η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 4,9% και η απασχόληση ενισχύθηκε στο 62,9%.

Οριακές απώλειες 0,03% για τον Dow Jones στις 16.938 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,05% στις 1.992 μονάδες και τον Nasdaq να κινείτια κατά 0,12% χαμηλότερα στις 4.702 μονάδες.

Στο τρία προς δύο το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον χρυσό να ενισχύεται κατά 9,8 δολάρια στα 1.268 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα