Τέσσερις οι ανάδοχοι για τους 770 οικίσκους των προσφύγων

Της Μαριάννας Τζάννε

Τρεις εταιρείες προκατασκευασμένων σπιτιών και η Ιντρακάτ είναι οι ανάδοχοι της κλειστής διαγωνιστικής διαδικασίας για την προμήθεια οικίσκων που θα καλύψουν τις ανάγκες στέγασης των προσφύγων συνολικού ύψους 14,1 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για τις εταιρείες Glassart, Ευρωεμπορική και ΝΕΟΚΑΤ, οι οποίες μαζί με την εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη κέρδισαν τον διαγωνισμό-εξπρές που διενεργήθηκε με απευθείας προσκλήσεις και ολοκληρώθηκε σε τέσσερις γύρους διαπραγμάτευσης προκειμένου

να επιτευχθεί η καλύτερη τιμή.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην Διαύγεια, το υπουργείο θα προμηθευτεί 769 οικίσκους αντί 1.150, συνολικής επιφάνειας 25 τ.μ που προέβλεπε αρχικά ο διαγωνισμός, συνολικού κόστους 9,1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα η Glassart θα προμηθεύσει 180 οικίσκους με προσφορά 2,1 εκατ. Ευρώ, η Ευρωεμπορική επίσης 180 οικίσκους με προσφορά 2,1 εκατ. Ευρώ, η ΝΕΟΚΑΤ 50 οικίσκους με 600.000 ευρώ και η Ιντρακάτ 359 οικίσκους έναντι 4,2 εκατ. ευρώ.

Αύριο Παρασκευή, οι υποψήφιοι ανάδοχοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία θα ελέγξει η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού και θα συντάξει την απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο η τελική τιμή προσφοράς είναι συμφερότερη σε σχέση με τις τιμές που προσφέρθηκαν ανά οικίσκο στον αμέσως προηγούμενο διαγωνισμό που διεξήγαγε το 2008 η "Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων» για την «Προμήθεια ενιαίων μεταφερόμενων οικίσκων τύπου container» προϋπολογισμού ανά οικίσκο 9.500 και συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ, με κατακυρωθείσα τιμή 9,480. Οι προδιαγραφές του ανωτέρω διαγωνισμού ήταν παρόμοιες με τον παρόντα διαγωνισμό, όσον αφορά στο εμβαδόν με κατώτερες όμως απαιτήσεις (όπως χωρίς την προμήθεια air-condition (κλιματιστικού) κάγκελων ασφαλείας, κ.λπ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα