Eurovision 2024: Αποκλείστηκε η Ολλανδία από τον τελικό – Η ανακοίνωση της EBU

15:19 11/5/2024 - Πηγή: InStyle

Χαμός στη Eurovision αφού τελικά αποκλείστηκε η συμμετοχή της Ολλανδίας, με τον εκπληκτικό Joost Klein από τον τελικό, που είναι σε λίγες ώρες. Ο αποκλεισμός έρχεται ύστερα από καταγγελία γυναίκας μέλους της παραγωγής της EBU, που διοργανώνει την εκδήλωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διερευνά ένα περιστατικό που

αφορούσε τον 26χρονο τραγουδιστή. Αρχικά η διοργανώτρια Αρχή είχε αναστείλει τη συμμετοχή της Ολλανδίας από τη γενική πρόβα για τον τελικό της Eurovision, τελικά όμως, όπως ανακοινώθηκε από την EBU, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του Joost Klein από τον διαγωνισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην ανακοίνωση της EBU αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος της ομάδας παραγωγής μετά από περιστατικό που σημειώθηκε ύστερα από την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης». Και επισημαίνει: «Ενώ η νομική διαδικασία συνεχίζεται, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει να συμμετέχει στον διαγωνισμό», ενώ ξεκαθαρίζει πως ο αποκλεισμός δεν έχει σχέση με κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος αντιπροσωπείας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Έτσι στον αποψινό τελικό του 68ου ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα εμφανιστούν 25 χώρες και όχι 26.
Η πρώτη αντίδραση στον αποκλεισμό του Joost Klein από τον τελικό της Eurovision, ήρθε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τον τηλεοπτικό σταθμό Avrotros, που φιλοξενεί τον διαγωνισμό στην Ολλανδία, καθώς θεωρεί τον αποκλεισμό του Ολλανδού καλλιτέχνη «δυσανάλογο».

Το κανάλι ανέφερε σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρήκε τον αποκλεισμό «δυσανάλογο» δηλώντας ότι η «απόφαση είναι σοκαριστική». «Λυπούμαστε βαθύτατα και θα επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα», προσθέτει ο τηλεοπτικός σταθμός που αποτελεί μέρος του ολλανδικού δημόσιου συστήματος ραδιοτηλεόρασης.

Στο μεταξύ, στα social media γίνεται χαμός με τον αποκλεισμό του δημοφιλέστατου Klein που έπαιζε ψηλά στα στοιχήματα. “Δικαιοσύνη για τον Joost” “Φέρτε πίσω τον Joost” βροντοφωνάζουν οι fan της ολλανδικής συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα