Αγωνία για τη “Μις ΗΠΑ” – Η κωδικοποιημένη κραυγή για βοήθεια στην επιστολή παραίτησής της

23:40 10/5/2024 - Πηγή: InStyle

Η Μις ΗΠΑ, Noelia Voigt απέστειλε μία επιστολή-βόμβα με την οποία παραιτήθηκε από τον τίτλο της. Η 24χρονη βασίλισσα της ομορφιάς έγινε η πρώτη κάτοχος του τίτλου στα 72 χρόνια της ιστορίας του θεσμού της Μις ΗΠΑ που παρέδωσε το στέμμα της.

Η Voigt υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας από τότε που εστέφθη Μις ΗΠΑ, πριν από επτά μήνες. Ωστόσο, οι αετομάτηδες του διαδικτύου ισχυρίζονται ότι η επιστολή

παραίτησής της από τον τίτλο περιείχε μια κωδικοποιημένη “κραυγή για βοήθεια”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noelia Voigt (@noeliavoigt)

Στη δήλωσή της, την οποία ανέβασε στον λογαριασμός της στο Instagram, εντόπισαν την κωδικοποιημένη έκκλησή της, καθώς το πρώτο γράμμα της κάθε πρότασης σχηματίζει τη φράση “I am silenced” (σιωπώ, μ’ έκαναν να σιωπήσω).

Οι συνδιαγωνιζόμενες με τη Voigt υποστήριξαν την απόφασή της να αποχωρήσει, ζητώντας από τα αφεντικά των καλλιστείων να την αποδεσμεύσουν από το ιδιωτικό συμφωνητικό εμπιστευτικότητας, προκειμένου “να δώσει στη Noelia τη φωνή της πίσω”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noelia Voigt (@noeliavoigt)

Την παραίτηση της βασίλισσας ομορφιάς ακολούθησε γρήγορα η Miss Teen USA UmaSofia Srivastava, 17 ετών, η οποία επίσης παραιτήθηκε την Τετάρτη, λέγοντας στη δική της δήλωση ότι οι αξίες της “δεν ευθυγραμμίζονται πλέον πλήρως με την κατεύθυνση του οργανισμού”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss Teen USA (@missteenusa)

Μια τρίτη γυναίκα, η διευθύντρια των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης της Miss USA, παραιτήθηκε επίσης από τη δουλειά της, σε μια κίνηση που πιστεύεται ότι ήταν συντονισμένη με τις κάτοχους των τίτλων, κατακεραυνώνοντας τη διοίκηση και λέγοντας ότι αποκηρύσσει την “τοξικότητα και τον εκφοβισμό στο χώρο εργασίας”.

Οι ισχυρισμοί για ένα “τοξικό” περιβάλλον στον Οργανισμό Miss USA κυριαρχούν, καθώς τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε η είδηση των ξαφνικών παραιτήσεων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noelia Voigt (@noeliavoigt)

Αυτές φέρεται να περιλαμβάνουν αυστηρά συμβόλαια που αναγκάζουν τις διαγωνιζόμενες να χαμογελούν ανά πάσα στιγμή, παράλληλα με τον εκφοβισμό και τα εκτεταμένα προβλήματα ψυχικής υγείας των βασιλισσών των καλλιστείων.

Ένας εσωτερικός συνεργάτης δήλωσε στην εφημερίδα New York Post ότι η ψυχική υγεία της Voigt μειώθηκε απότομα κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Miss USA, λέγοντας ότι υπέφερε από “μικροδιαχείριση, δηλαδή διαρκή παρακολούθηση και καθοδήγηση, καθώς και παρενόχληση”.

“Η Noelia ξυπνάει κάθε μέρα σε αναμμένα κάρβουνα εξαιτίας των ενοχλητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [από τους διοργανωτές των καλλιστείων]: “Μην κάνεις αυτό”, “Μην κάνεις εκείνο”, “Κατέβασε αυτή την ανάρτηση”, “Σε αντίθεση με αυτή την ανάρτηση”.

Πρόσθεσαν ότι της έλεγαν συνεχώς να “θυμάται το συμφωνητικό της” και η πρόεδρος της οργάνωσης Miss USA Laylah Rose φέρεται να έκανε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους λογαριασμούς της Voigt και της Srivastava επειδή έτσι ήθελε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss USA (@missusa)

Τις ημέρες πριν από την παραίτηση της Voigt, παραιτήθηκε επίσης η υπεύθυνη των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης του οργανισμού Claudia Michelle, η οποία έγραψε σε δική της δήλωση ότι “το να σου προσφέρεται η δουλειά των ονείρων σου και να βλέπεις ότι κάθε άλλο παρά αυτό ήταν, ήταν τόσο αποκαρδιωτικό”.

“Πρόκειται για έναν οργανισμό ενδυνάμωσης των γυναικών και η ελπίδα μου κάνοντας αυτή τη δήλωση είναι να αποκαταστήσω λίγη από την ενδυνάμωση πίσω σε αυτές τις κάτοχους τίτλων που χάθηκε τόσο βαθιά στη χρονιά τους” έγραψε η πρώην υπάλληλος. Ισχυρίστηκε ότι είχε αφεθεί να διαχειρίζεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Voigt σχεδόν εξ ολοκλήρου μόνη της και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με την 24χρονη “δυστυχώς (είδε) μια πτώση της ψυχικής της υγείας”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss USA (@missusa)

Πρόσθεσε ότι η “ικανότητα της Voigt να μοιράζεται την ιστορία της και την πλατφόρμα της έχουν μειωθεί” και είπε ότι έγινε μάρτυρας “ασέβειας” που απευθυνόταν στη Srivastava. “Πιστεύω ότι οι φωνές και οι ιστορίες τους πρέπει να ακούγονται και όχι να φιμώνονται. Απορρίπτω την τοξικότητα στο χώρο εργασίας και τον εκφοβισμό κάθε είδους”

Keywords
Τυχαία Θέματα