Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ανέμελη στον “κρυφό της παράδεισο” μαζί με τη Νόρα Βαλσάμη – Σπάνιο κλικ από το Πάσχα του 1992

20:08 4/5/2024 - Πηγή: InStyle

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία στην οποία η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Νόρα Βαλσάμη ποζάρουν ανέμελες σε παραλία στον Θεολόγο το Πάσχα του 1992. Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη παραλία ήταν ο “κρυφός παράδεισος” της Αλίκης. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σπίτι της και η αείμνηστη ηθοποιός

τη λάτρευε. Πολλές φορές αναζητούσε σε αυτή στιγμές εσωτερικής γαλήνης και ηρεμίας.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με την επιστήθια φίλη της Νόρα Βαλσάμη, Πάσχα του 1992 στον γραφικό κολπίσκο, το “λιμανάκι” της όπως το αποκαλούσε η ίδια, το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από την εξοχική κατοικία που διατηρούσε στον Θεολόγο Φθιώτιδας. Η δυνατή φιλία της με την Νόρα ξεκινάει το καλοκαίρι του 1986 στις πρόβες της “Λυσιστράτης” του Αριστοφάνη και θα κρατήσει για δέκα ολόκληρα χρόνια μέχρι το χαμό της Αλίκης, γεγονός που θα καταρρακώσει το “Νορί” όπως την προσφωνούσε, η οποία μέχρι σήμερα δυσκολεύεται να το διαχειριστεί και να το ξεπεράσει.

Τις Άγιες αυτές Μέρες του 1992 θα τις περάσει με τη συντροφιά αγαπημένων συγγενών και φίλων ανάμεσα στους οποίους ο μοναχογιός της Γιάννης, η μητέρα της Έμυ, ο αδερφός της Τάκης με την σύζυγό του ηθοποιό Έφη Πίκουλα, ο Κώστας Σπυρόπουλος, η Νόρα με τον Ερρίκο Ανδρέου, ο δημοσιογράφος Σπύρος Παγιατάκης και η στενή της φίλη αρχαιολόγος-αιγυπτιολόγος Μουμού Ηλιοπούλου.

Τον Θεολόγο θα τον λατρέψει από την πρώτη στιγμή όταν το 1968 στα χρόνια του έγγαμου βίου της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ θα τον επισκεφτεί για τα γυρίσματα της ταινίας “Η αγάπη μας” και μαγεμένοι και οι δύο από τις ομορφιές του τόπου και μετά από παρότρυνση του συναδέλφου τους Πέτρου Λοχαΐτη που διατηρεί σπίτι στην περιοχή, αποφασίζουν να αγοράσουν οικόπεδο όπου στη συνέχεια χτίζουν μια υπέροχη μονοκατοικία πάνω από τη θάλασσα. Εκεί θα περάσει τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής της και θα φωτογραφηθεί για αμέτρητα εξώφυλλα περιοδικών, αποτελώντας γι ‘ αυτήν τον “επίγειο παράδεισο” και το ησυχαστήριό της.

Την τελευταία ανακαίνιση του σπιτιού λίγο καιρό πριν την εκδήλωση της ασθένειας, δεν θα προλάβει να τη χαρεί, εκφράζοντας συνεχώς την επιθυμία μέσα από το νοσοκομείο να γίνει γρήγορα καλά για να ταξιδέψει στο “σπιτικό” στον Θεολόγο όπως το αποκαλούσε. Ένα όνειρο που δυστυχώς δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει και μόνο όμως η αναφορά του συγκεκριμένου τόπου θα παραπέμπει κάθε φορά στο όνομα της καθώς τον σφράγισε με την παρουσία της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Keywords
Τυχαία Θέματα