Η συλλογή των αυγών Fabergé θυμίζουν Πάσχα και ας μην… τρώγονται

14:30 1/5/2021 - Πηγή: InStyle

Πάσχα δίχως κόκκινα αυγά δεν γίνεται. Τι θα λέγατε ωστόσο και για μια μόνιμη συλλογή; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το Μουσείο Fabergé στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας που διαθέτει εννέα αυτοκρατορικά πασχαλινά αυγά τα οποία δημιουργήθηκαν από τον Fabergé για τους δύο τελευταίους ρώσους Τσάρους Alexander III και Nicolas II ως δώρα για τις συζύγους και τις μητέρες τους.

View this post on Instagram

A post shared

by Музей Фаберже•Fabergé Museum (@faberge_museum)

Τα αυγά αγόρασε (λίγο πριν βγουν σε δημοπρασία, πληρώνοντας 100 εκατομμύρια δολάρια) ο ιδιοκτήτης του μουσείου Victor Vekselberg το 2004 από την οικογένεια του μεγιστάνα της αμερικανικής εφημερίδας Malcolm Forbes.

View this post on Instagram

A post shared by Музей Фаберже•Fabergé Museum (@faberge_museum)

Η συλλογή του μουσείου περιέχει περισσότερα από 4.000 έργα διακοσμητικών εφαρμοσμένων και καλών τεχνών, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων χρυσού και αργύρου, πίνακες ζωγραφικής, πορσελάνης και χαλκού. Η ιδέα της δημιουργίας ενός ειδικού μουσείου αφιερωμένου στο έργο του μεγάλου ρώσου κοσμηματοπώλη Peter Carl Fabergé ήρθε στο ίδρυμα Link of Times μετά την αγορά από τον Viktor Vekselberg της μοναδικής συλλογής των αυγών.

Το ίδρυμα άρχισε να αποκαθιστά το παλάτι Shuvalov του 18ου αιώνα στην Αγία Πετρούπολη το 2006 για να δημιουργήσει το μουσείο μέσα σε αυτό. Συνολικά, υπάρχουν δεκαπέντε αυγά Fabergé στο Μπλε Δωμάτιο του Shuvalov Palace, καθώς και μια μινιατούρα με τη μορφή καρδιάς, από το χαμένο αυγό Mauve του 1897 το οποίο κατασκευάστηκε από διαμάντια κομμένα σε τριαντάφυλλο, από κόκκινο, πράσινο και λευκό σμάλτο καθώς και από μαργαριτάρια.

View this post on Instagram

A post shared by Музей Фаберже•Fabergé Museum (@faberge_museum)

Με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα και σε συνεργασία με το Μουσείο Fabergé, πέντε καλλιτέχνες δημιούργησαν αποκλειστικά έργα τέχνης με τεράστια αυγά, εμπνευσμένα από τα αυθεντικά σχέδια του House of Fabergé τα οποία στολίζουν τους δρόμους της Αγίας Πετρούπολης.

Η καλλιτέχνης Maria Koldobskaya ζωγραφίζει ένα από τα πέντε αυγά/Alexander DemianchukTASS via Getty ImagesΑυγό ζωγραφισμένο από τον καλλιτέχνη Dmitry Shagin/Alexander Demianchuk\TASS via Getty ImagesΟ καλλιτέχνης Kirill Ovchinnikov ζωγραφίζει ένα από τα πέντε αυγά/Alexander DemianchukTASS via Getty Images

Περισσότερα για τις συλλογές του μουσείου δείτε εδώ: https://fabergemuseum.ru/en/

Καλό Πάσχα!

Keywords
Τυχαία Θέματα