Νέες ταινίες: Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων, Club Zero

Η επιστροφή ενός διάσημου franchise, μια σάτιρα της σύγχρονης μανίας για ολοένα και πιο εκκεντρικές μορφές υγιεινής διατροφής, μία αντιπολεμική ταινία και μία από τις πιο επιτυχημένες anime σειρές εκτός και εντός συνόρων Ιαπωνίας.

Αυτές είναι οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9 Μαΐου.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Στο βαθύ μέλλον και μετά

τη βασιλεία του Καίσαρα, οι πίθηκοι είναι το κυρίαρχο είδος που ζει αρμονικά, ενώ οι άνθρωποι έχουν καταλήξει να ζουν κρυμμένοι. Καθώς ένας νέος τύραννος ηγέτης πίθηκος χτίζει την αυτοκρατορία του, ένας νεαρός πίθηκος ξεκινά ένα οδυνηρό ταξίδι που θα τον κάνει να αμφισβητήσει όλα όσα γνώριζε για το παρελθόν. Σύντομα θα κάνει επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον τόσο για τους πιθήκους όσο και για τους ανθρώπους.

H 20th Century Studios αναβίωσε το δημοφιλές franchise το 2011 με την ταινία «Ο Πλανήτης των πιθήκων: Η εξέγερση» σε σκηνοθεσία του Ρούπερτ Γουάιατ, που σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Η ταινία «Ο πλανήτης των πιθήκων: Η αυγή» σε σκηνοθεσία του Ματ Ριβς, κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα, το 2014, με ακόμα μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία. Η ταινία «Ο πλανήτης των πιθήκων: Η σύγκρουση» σε σκηνοθεσία του Ριβς κυκλοφόρησε το 2017 και αγαπήθηκε από το κοινό.

Είναι μία ιστορία ενηλικίωσης και μία περιπέτεια σε ένα εξελιγμένο μέλλον όπου βλέπουμε την παρακμή και πώς η φύση έχει ανακτήσει τη γη. «Θεώρησα ότι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί στον κόσμο μας αν φύγουν οι άνθρωποι», εξηγεί ο σκηνοθέτης Γουές Μπολ. «Το φόντο είναι τα απομεινάρια του κόσμου μας. Μου άρεσε η ιδέα με τα κτίρια και τα ερείπια που καταρρέουν και το γυαλί που δεν υπάρχει πια γιατί έχει διαβρωθεί. Μου άρεσε η ιδέα του κόσμου που μεταμορφώνεται μέσα σε αυτό το τοπίο όπου τα δέντρα καταπίνουν τα κτίρια».

Όσο για τη χρονική περίοδο κατά την οποία διαδραματίζεται η νέα ιστορία, οι δημιουργοί συμφώνησαν ότι πρόκειται για εκατοντάδες χρόνια μετά την ταινία «Ο Πλανήτης των πιθήκων: Η σύγκρουση», σε μία εποχή που δεν υπάρχει πια ο γραπτός λόγος.

Παίζουν Όουεν Τιγκ, Φρέια Αλαν, Κέβιν Ντουράντ, Πίτερ Μέικον, Γουίλιαμ Μέισι.

Club Zero

Σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο, μια νεαρή δασκάλα (Μία Γουασικόφσκα) αναλαμβάνει να αλλάξει προς το καλύτερο τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών με ένα πρωτοποριακό σεμινάριο «ενσυνείδητης διατροφής». Καθώς οι τακτικές της γίνονται ολοένα και πιο ακραίες, με αποτέλεσμα οι απόψεις της να θυμίζουν πλέον περισσότερο αρχηγό αίρεσης παρά έγκριτη διατροφολόγο, η υγεία των παιδιών αρχίζει να κλονίζεται επικίνδυνα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ισορροπώντας ανάμεσα στην κωμωδία, το δράμα και την ταινία τρόμου, η Αυστριακή δημιουργός της «Λούρδης» Τζέσικα Χάουσνερ, επιστρέφει με μια σάτιρα της σύγχρονης μανίας για ολοένα και πιο εκκεντρικές μορφές υγιεινής διατροφής, αλλά και της τυφλής εμπιστοσύνης που δείχνουμε απέναντι στις κάθε λογής αυθεντίες.

Παίζουν Μία Γουασικόφσκα, Ξένια Ντέβριεντ, Λουκ Μπάρκερ, Φλόρενς Μπέικερ, Σάμιουελ Ντ. Άντερσον, Γκουέν Κουράντ, Αντρέι Χόζοκ, Σαντ ΜακΝίκολς-Τόμας, Σίντσε Μπαμπέτ Κνούντσεν, Αμίρ Ελ-Μασρί, Αμάντα Λόρενς.

Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2023. Στον κινηματογράφο Άστυ.

The Big Father

Η μαύρη κωμωδία του Κωνσταντίνου Στραγαλινού αφηγείται την περιπέτεια ενός οικογενειάρχη, ο οποίος στην προσπάθειά του να σώσει το σπίτι του από τις τράπεζες, καταλήγει να μετατρέψει την ζωή του σε ριάλιτι.

Ο Άγγελος (Νίκος Παντελίδης), σκηνοθέτης στο επάγγελμα, θέλει να πραγματοποιήσει το όραμά του για την δημιουργία της νέας του ταινίας, συλλαμβάνοντας μια παράξενη ιδέα. Αποφασίζει να γυρίσει την ταινία του στο ίδιο του το σπίτι, τοποθετώντας τον εαυτό του, την γυναίκα του (Έλενα Τυρέα) και τα παιδιά του στους πρωταγωνιστικούς ρόλους (Νοεμή Βασιλειάδου, Χριστίνα Μπρέκου, Χρήστος Ζαχάρωφ). Ένας διεφθαρμένος παραγωγός (Δημήτρης Ραφτόπουλος) σε συνεργασία με έναν ανερχόμενο όμιλο επιχειρήσεων εκμεταλλεύονται την οικονομική δυσχέρεια του Άγγελου, με σκοπό την προώθηση εταιρικών προϊόντων και την τοποθέτησή τους μέσα στο έργο. Τα παιδιά μετατρέπονται σε πειραματόζωα που συνεχώς δοκιμάζουν νέα προϊόντα, υποτίθεται για τις ανάγκες της μυθοπλασίας. Ο Άγγελος αρχίζει να κινηματογραφεί αλλόκοτες σκηνές που εκθέτουν τον ίδιο και την οικογένειά του, παίρνοντας σταδιακά έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ένα σκάφος. Δυο μικροί εξερευνητές. Μυστηριώδεις εξωγήινοι και επιβλητικοί δεινόσαυροι. Και περιπέτεια στο άπειρο.

Ο Τζέισον, ένα πανέξυπνο νεαρό αγόρι, ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο που έχει κάνει αναγκαστική προσγείωση σε ένα γειτονικό δάσος. Τον έχει προλάβει για λίγα λεπτά η Λάρα, ένα εξίσου περίεργο κορίτσι, που βάλθηκε κι εκείνη να εξερευνήσει το εξωγήινο σκάφος.

Ενώ προσπαθούν να βρουν τρόπο να λειτουργήσουν το σκάφος, τα δυο παιδιά βρίσκονται αναπάντεχα σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, και πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες της εποχής των δεινοσαύρων - ναι, καλά το καταλάβατε, το σκάφος είναι στην πραγματικότητα χρονομηχανή!

Με τη βοήθεια του ΜΙΑ, του βοηθού τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει το σκάφος, η Λάρα και ο Τζέισον πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου για να επισκευάσουν το σκάφος και να επιστρέψουν στο σήμερα, λίγες ώρες πριν τον μοιραίο, καταστρεπτικό ερχομό του αστεροειδή, ο οποίος έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας.

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους, συναντούν όλων των ειδών τους δεινοσαύρους, από τον επιβλητικό Βραχιόσαυρο ως τον θηριώδη Τυρρανόσαυρο - ακόμη και κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά. Θα καταφέρουν να γυρίσουν στην εποχή μας;

Έχοντας εμπειρία 25 χρόνων στη σκηνοθεσία κινηματογραφικών ταινιών, μουσικών βίντεο και τηλεοπτικών σειρών, και κερδίσει διακρίσεις σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και διαφημιστικά  βραβεία, ο Ελληνοκαναδός Αριστομένης Τσίρμπας υπογράφει τη σκηνοθεσία μιας ακόμη ταινίας, αυτήν τη φορά μιας ιστορίας για όλη την οικογένεια, που αποτίει φόρο τιμής σε κλασικές ταινίες όπως το «Τζουράσικ Παρκ» ή ο «Ε.Τ. ο Εξωγήινος».

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Fantasia Film Festival, φεστιβάλ αφιερωμένο σε ταινίες φαντασίας, όπου και κέρδισε το βραβείο κοινού Silver Audience Award.

Παίζουν Σόφιαν Ολένιουκ, Λόλα Ροσινιόλ-Αρτς, Πατρίτσια Σάμερσετ, Αριστομένης Τσίρμπας.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Μια από τις πιο επιτυχημένες anime σειρές εκτός και εντός συνόρων Ιαπωνίας, το «Detective Conan» αφηγείται τις περιπέτειες του ομώνυμου ντετέκτιβ που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο σώμα ενός έφηβου αγοριού.

Το manga έκανε το ντεμπούτο του το 1994, έχοντας κυκλοφορήσει 104 τόμους με συνολικές πωλήσεις 270 εκ. αντιτύπων παγκοσμίως, ενώ τεράστια δημοφιλία έχει γνωρίσει και η ομώνυμη σειρά anime, η οποία έχει προβληθεί σε 40 χώρες. 

Εξίσου επιτυχημένη και η κινηματογραφική πορεία του χαρακτήρα. Το Detective Conan: Black Iron Submarine, η 26η ταινία της σειράς, σε σκηνοθεσία Γιουζούρου Τατσικάβα, αποδείχθηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία ξεπερνώντας σε εισπράξεις τα 112 εκ. δολάρια και κατακτώντας ήδη μια θέση στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες της Ιαπωνίας.

Sobibor (2018)

Η ταινία του Ρώσου σκηνοθέτη Κονσταντίν Χαμπένσκι -με τον ίδιο και τον Κριστόφ Λαμπέρ- βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και έχει ως θέμα τη μοναδική στην ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εξεγέρσεις στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Sobibor στην Πολωνία, το 1943, την οποία διοργάνωσε μέσα σε τρεις εβδομάδες ο αξιωματικός Αλεξάντρ Πετσέρκσι.

Με βάση τα ιστορικά στοιχεία, στις 14 Οκτωβρίου του 1943, από τους 550 κρατούμενους του στρατοπέδου, 130 δεν συμμετείχαν στην εξέγερση, ενώ 80 σκοτώθηκαν κατά την απόδραση τους. Εν συνεχεία 170 κρατούμενοι από αυτούς που είχαν δραπετεύσει, συνελήφθησαν από τη ναζιστική αστυνομία και εκτελέστηκαν επί τόπου. Από τον Νοέμβριο του 1943 έως την απελευθέρωση της Πολωνίας τον Ιανουάριο του 1945, περίπου 90 ακόμη κρατούμενοι του στρατοπέδου που είχαν διαφύγει και είχαν κρυφτεί σε διάφορα μέρη καταδόθηκαν από ντόπιους στους ναζί ή τους σκότωσαν συνεργάτες των ναζί. Έως το τέλος του πολέμου κατάφεραν να επιβιώσουν μόλις 53 από τους κρατούμενους του στρατοπέδου συγκέντρωσης Sobibor.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πρώτο teaser του «Megalopolis»: Ο Άνταμ Ντράιβερ σταματά τον χρόνο

Ερχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας

Keywords
club, ταινιες, νεες ταινιες, club, franchise, anime, μαΐου, πίθηκος, studios, ματ, μπολ, νέα, δραμα, συμμετοχή, big, τραπεζες, παντελιδης, εξωγηινοι, άπειρο, fantasia, film, festival, award, black, iron, submarine, αθηνα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, ξανα, βιντεο, χωρες, αστυνομια, γυναικα, εμπορικη, ηγετης, θεμα, οουεν, υγεια, άπειρο, αφιερωμενο, εβδομαδες, βοηθεια, βρισκεται, γεγονοτα, γινονται, γουιλιαμ, γυαλι, δασος, δεινοσαυροι, δεντρα, υπαρχει, εποχη, επιτυχια, ερχονται, ζωη, ιδεα, ιδιο, ειδος, κτιρια, κωμωδια, λολα, λορενς, μαυρο, μαΐου, ματ, μπολ, ναζι, ντετεκτιβ, οικογενεια, οραμα, παιδια, πεμπτη, πίθηκος, πιθηκοι, πολωνια, πωλησεις, ροσινιολ, σατιρα, σειρες, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθεσια, σωμα, σπιτι, σχολειο, τρια, φεστιβαλ, φυση, φοντο, φορα, ξενια, χρηστος, χριστινα, ωρες, αγορι, award, anime, black, big, festival, film, fantasia, franchise, iron, κωνσταντινου, studios, ταξιδι, submarine
Τυχαία Θέματα
Νέες, Βασίλειο, Πλανήτη, Πιθήκων Club Zero,nees, vasileio, planiti, pithikon Club Zero