Τελικά έχει νόημα να ξεπλένουμε φρούτα και λαχανικά στη βρύση ή άδικος κόπος

Πρόσφατη ανάλυση από τον οργανισμό Consumer Reports υπογραμμίζει την τεράστια απειλή των φυτοφαρμάκων που κατοικούν στα προϊόντα που αγοράζουμε κατά της υγείας μας. H ανάλυση υποδηλώνει ότι περίπου το 20% των φρούτων και των λαχανικών του εμπορίου είναι γεμάτα φυτοφάρμακα.

Πώς θα μειώσουμε τον κίνδυνο έκθεσης του οργανισμού σε φυτοφάρμακα;

Το ξέπλυμα των προϊόντων κάτω από τη βρύση είναι η πιο «συνηθισμένη» πρακτική. Αλλά αφαιρεί πράγματι σημαντικές ποσότητες υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων; Να τι προτείνει η έρευνα.

dir="ltr" aria-label="Translated text">Οι πληροφορίες που αναλύονται από το Consumer Reports προέρχονται από το Πρόγραμμα Δεδομένων Παρασιτοκτόνων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ και συλλέχθηκαν μέσα από μετρήσεις 30 ετών. Αυτές οι μετρήσεις λαμβάνονται αφού τα προϊόντα πλυθούν με νερό και μερικές φορές ξεφλουδιστούν, ανάλογα με το είδος.

Mελέτες στις οποίες βασίστηκε η ανάλυση, συνέκριναν τα επίπεδα φυτοφαρμάκων στα προϊόντα που αγοράζονται από το κατάστημα πριν και μετά το ξέπλυμα διαπίστωσαν ότι το νερό μειώνει αισθητά τα υπολείμματα από τα εννέα εκ των 12 φυτοφαρμάκων που εντοπίστηκαν στα φρούτα και τα λαχανικά

Άρα;

Αυτό σημαίνει ότι το να πλένουμε τα προϊόντα μας με τρεχούμενο νερό, είναι στην ουσία μια καλή ιδέα. Τόσο πριν τα φάμε ωμά, όσο και πριν τα μαγειρέψουμε.

Άλλες έρευνες εξέτασαν τι συμβαίνει με τα προϊόντα της μαναβικής αν τα αφήσουμε άπλυτα, αν τα ξεπλύνουμε για ένα μόνο λεπτό ή αν τα πλύνουμε με νερό και ειδικό σαπούνι.

Στα μη ξεπλυμένα προϊόντα ανιχνεύτηκαν αισθητά υψηλότερα επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι το τρεχούμενο νερό από μόνο του αρκεί για να αφαιρέσει σημαντικές ποσότητες χημικών. Οπότε, δεν θα πρέπει να παραλείπουμε αυτό το βήμα πριν κόψουμε τη σαλάτα ή τη φρουτοσαλάτα μας. Καλή απόλαυση!

(Mε πληροφορίες από gizmodo).

Related...Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τη μαξιλαροθήκη μας - Η απάντηση σοκάρειΟ ένας τύπος εσώρουχου που απαγορεύεται ρητά να φοράμε σύμφωνα με γυναικολόγοΚάνουμε αυτή την κίνηση όταν πλένουμε πιάτα; Να την ξεχάσουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Huffington Post Greece
Τελικά,telika