To νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου της Αθήνας

Ξεκινά σήμερα, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου της Αθήνας, με στόχο την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η εξαγορά των warrants της AEGEAN που κατείχε το δημόσιο από την αεροπορική εταιρεία.

Το

νομοσχέδιο είναι το ακόλουθο: Κύρωση της από 7.12.2023 τροποποίησης της από 31.7.1995 Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» και κύρωση του από 4.1.2024 Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Αεροπορία Αιγαίου Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία».

Με το υπόψη σχέδιο νόμου, προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Κυρώνεται και έχει ισχύ νόμου η από 7.12.2023 τροποποίηση της από 31.7.1995 Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» και το συνημμένο σε αυτή Παράρτημα, τα οποία υπεγράφησαν μεταξύ των
ανωτέρω μερών στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου 2023. Οι σχετικές τροποποιήσεις ρυθμίσεων αφορούν, μεταξύ άλλων, στον ορισμό της «Εισαγωγής στο Χρηματιστήριο» καθώς και στο «Ανώτατο όριο κατοχής μετοχών με δικαίωμα ψήφου», που περιλαμβάνονται στη Σύμβαση Ανάπτυξης Αεροδρομίου. (άρθρο Πρώτο)

2.α. Κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου το από 04.01.2024 ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο υπεγράφη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Αεροπορία Αιγαίου Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία».

β. Οι σχετικές διατάξεις βεβαιώνουν, την καταβολή του προβλεπόμενου σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν.4772/2021 ποσού στο Ελληνικό Δημόσιο, έπειτα από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης από την ανωτέρω ανώνυμη εταιρεία, για την εξαγορά του συνόλου των τίτλων παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου επί αυτής.

γ. Επιβεβαιώνεται η παραίτηση της ανωτέρω ανώνυμης εταιρείας από οποιαδήποτε απαίτησή της έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

Το άρθρο To νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου της Αθήνας εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
to-nomoschedio-tou-ypourgeiou-oikonomikon-gia-tin-tropopoiisi-tis-symvasis-parachorisis-tou-aerodromiou-tis-athinas.htm
Τυχαία Θέματα