Γ. Παράσχης, ΔΑΑ: Αναθεωρούνται προς τα επάνω οι προβλέψεις της επιβατικής κίνησης για φέτος

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 και τις προοπτικές του 2024 παρουσίασε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης.

Όπως ανέφερε ο κ. Παράσχης, τους πρώτους μήνες του 2024 διαπιστώνεται ισχυρή επιβατική κίνηση, με αποτέλεσμα την αναθεώρηση της φετινής πρόβλεψης.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του 33 MAP (συνιστά την πρώτη φάση του εγκεκριμένου Master

Plan του αεροδρομίου) αποτελεί βασική προτεραιότητα, με διαδικασίες, όπως η χρηματοδότησή του και η επιλογή αρχιτεκτονικού συμβούλου να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακόμη, τοποθέτησε ως προτεραιότητες την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων των αεροσταθμών και της ακίνητης περιουσίας, αλλά και της έναρξης κατασκευής του νέου φωτοβολταϊκού πάρκου 35,5 MW.

Σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, εκτίμησε ότι στόχος του αεροδρομίου είναι η διατήρηση των αεροπορικών χρεώσεων και της υψηλής λειτουργικής παραγωγικότητας και των υγειών περιθωρίων κερδοφορίας (δείκτης προσαρμοσμένου EBITDA πάνω από 60%).     

Το άρθρο Γ. Παράσχης, ΔΑΑ: Αναθεωρούνται προς τα επάνω οι προβλέψεις της επιβατικής κίνησης για φέτος εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
g-paraschis-daa-anatheorountai-pros-ta-epano-oi-provlepseis-tis-epivatikis-kinisis-gia-fetos.htm
Τυχαία Θέματα