Στη SPACE Hellas η προμήθεια των συστημάτων Voice/Data Link-ATIS και Voice/Data Link VOLMET

Στη SPACE Hellas ανατίθεται η «Προμήθεια & Εγκατάσταση Συστημάτων Υπηρεσίας Αυτόματης Εκπομπής Πληροφοριών Τερματικής Περιοχής Αεροδρομίου (Voice/Data Link-ATIS) & Συστήματος Υπηρεσίας Αυτόματης Εκπομπής Μετεωρολογικών Πληροφοριών Αεροσκαφών εν Πτήσει (Voice/Data Link VOLMET)», σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Μεταφορών.

Του Φώτη Φωτεινού 

Στον σχετικό διαγωνισμό προσφορά κατέθεσαν και οι εταιρείες BYTE και DTN Netherlands

B.V.

Το έργο αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση:

-επτά (7) Συστημάτων Υπηρεσίας Αυτόματης Εκπομπής Πληροφοριών Τερματικής Περιοχής Αεροδρομίου, Φωνητικής (Voice-ATIS) και μέσω Ζεύξης Δεδομένων (Data Link-ATIS ή D-ATIS), για τους Αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου, Κέρκυρας, Κω και Χανίων,

-ένα (1) Σύστημα Υπηρεσίας Αυτόματης Εκπομπής Μετεωρολογικών Πληροφοριών Αεροσκαφών εν Πτήσει, Φωνητικής (Voice-VOLMET) και μέσω Ζεύξης Δεδομένων (Data Link-VOLMET ή D-VOLMET), για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και Μακεδονίας (ΚΕΠΑΘΜ).

Βασικός στόχος της πράξης είναι να διασφαλιστεί η ορθή παροχή των απαραίτητων πληροφοριών πτήσης, είτε σε Τερματικές Περιοχές Αεροδρομίων, είτε στην Περιοχή Πτήσεων του εθνικού εναέριου χώρου, με τον πλέον λειτουργικό τρόπο για την παροχή των Υπηρεσιών Ελέγχου Εναερίου Κυκλοφορίας.

Επίσης, τα προς προμήθεια συστήματα Voice/Data Link-ATIS και Voice/Data Link-VOLMET, συμμορφώνονται με τους διεθνείς κανονισμούς, πρότυπα και πρακτικές και συμβάλουν στην ασφάλεια της αεροπλοΐας, καθώς και στη μείωση του φόρτου φωνητικής επικοινωνίας εδάφους – αέρος.

Οι πληροφορίες με τα αεροναυτικά στοιχεία των αεροδρομίων παρέχονται αυτοματοποιημένα (Voice) ή κατόπιν σχετικού αιτήματος (Data Link) μέσω του Συστήματος ATIS, ενώ τα μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής πτήσεων παρέχονται αυτοματοποιημένα (Voice) ή κατόπιν σχετικού αιτήματος (Data Link) μέσω του Συστήματος VOLMET.

Με την προμήθεια των εν λόγω συστημάτων θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του υφιστάμενου εξοπλισμού και η ικανοποίηση συστάσεων των Διεθνών Οργανισμών, για ποιοτικότερη, αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της Εναέριας Κυκλοφορίας.

Το άρθρο Στη SPACE Hellas η προμήθεια των συστημάτων Voice/Data Link-ATIS και Voice/Data Link VOLMET εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
sti-space-hellas-i-promitheia-ton-systimaton-voicedata-link-atis-kai-voicedata-link-volmet.htm
Τυχαία Θέματα
SPACE Hellas, VoiceData Link-ATIS,VoiceData Link VOLMET