Τα νεότερα δεδομένα για τα σιδηροδρομικά τμήματα μεταξύ Ιάσμου – Πολύανθου (Π.Ε. Ροδόπης) και Μέστης – Αλεξανδρούπολης (Π.Ε. Έβρου)

Τα νεότερα δεδομένα για την παραλλαγή της χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Ιάσμου – Πολύανθου (Π.Ε. Ροδόπης) και Μέστης – Αλεξανδρούπολης (Π.Ε. Έβρου) παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας σε Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η εκπόνηση των μελετών και των τευχών δημοπράτησης έχει λάβει χρηματοδότηση

από το CEF.

Ο διαγωνισμός για την ανάθεση των μελετών ολοκληρώθηκε και η συμβασιοποίησή της υπεγράφη στο τέλος του 2023.

Το έργο, με την υλοποίησή του, στοχεύει στην επίτευξη των ακόλουθων:

Βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της γραμμής με ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.Κατασκευή ανισόπεδων διαβάσεων.Αντικατάσταση της γέφυρας Κομψάτου.Συμμόρφωση με τις αρχές της διαλειτουργικότητας για τη διάταξη των σιδηροδρομικών γραμμών και τις οδικές προσβάσεις του σταθμού Ιάσμου και της στάσης Πολυάνθου.Αναβάθμιση της υποδομής και επιδομής.Αντιμετώπιση προβλημάτων σε υπάρχουσες γέφυρες και σήραγγες.Κατασκευή σιδηροδρομικής σύνδεσης, μήκους 13 χλμ., της περιοχής ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης με το υφιστάμενο Σιδηροδρομικό Δίκτυο στον Σ.Σ. Ποταμού.

Το άρθρο Τα νεότερα δεδομένα για τα σιδηροδρομικά τμήματα μεταξύ Ιάσμου – Πολύανθου (Π.Ε. Ροδόπης) και Μέστης – Αλεξανδρούπολης (Π.Ε. Έβρου) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
ta-neotera-dedomena-gia-ta-sidirodromika-tmimata-metaxy-iasmou--polyanthou-pe-rodopis-kai-mestis--alexandroupolis-pe-evrou.htm
Τυχαία Θέματα
Ιάσμου – Πολύανθου Π Ε, Ροδόπης, Μέστης – Αλεξανδρούπολης Π Ε, Έβρου,iasmou – polyanthou p e, rodopis, mestis – alexandroupolis p e, evrou